Dilluns 17, a les 19:30, a la Llotja del Cànem de la nostra ciutat tindrà lloc una xerrada sobre “Finançament just”, organitzada pel col.lectiu de Compromís per Castelló. Hi intervindran la secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, i la diputada al Congrés per Compromís Marta Sorlí.

Segons ha explicat Ferrando, “la nostra autonomia està doblement discriminada pel govern central. Per una banda, per ser la pitjor finançada, i per altra, per ser el territori que menys inversions rep de tot l’Estat.

Som els únics que tenint una renda per càpita inferior a la mitjana estatal, aportem a les arques de l’Estat com si estiguerem per damunt, és a dir, que sent pobres paguem com a rics.

D’esta manera, l’Estat ens condemna a unes contribucions fiscals injustes i desproporcionades que ens aboquen a la inviabilitat econòmica.

A tot açò, se suma el dèficit en inversions al nostre territori què anualment ens imposen els distints governs centrals a través dels Pressupostos Generals de l’Estat. Així, sent la nostra autonomia un 11% de la població de l’estat espanyol, mai rebem un percentatge d’inversions concorde al nombre d’habitants”.

Segons diu Marta Sorlí, “des de Compromís exigim al govern central un canvi immediat de finançament autonòmic que solucione la dramàtica insuficiència financera de la nostra autonomia, així com unes inversions territorialitzades en infraestructures d’acord al pes poblacional del territori valencià i compensacions per la insuficiència de finançament i d’inversions dels últims anys. No volem més però tampoc menys que els altres. Exigim un Tracte Just”.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]