Vila-real continua reivindicant una Escola Oficial d’Idiomes pròpia

  • Reproduim un article sobre el tema de Daniel Mor Chiva, en nom de l'Associació d’alumnes de l’EOI de Vila-real

VilaWeb
Redacció
21.07.2015 - 10:00
Actualització: 21.07.2015 - 16:35

És ja antiga l’exigència d’una Escola d’Idiomes pròpia a Vila-real, que puga satisfer plenament les necessitats de la població en relació amb aquest tema. I ara, amb el canvi de govern al Consell, s’ha tornat a plantejar plenament. De fet, des del grup municipal de Compromís ja van deixar clar que s’adreçarien al nou conseller d’Educació, Vicent Marzà, del seu mateix color polític, per exigir-li una actuació ferma en aquest sentit. Ara, reproduim un article signat per Daniel Mor Chiva, en nom de l’Associació d’alumnes de l’EOI de Vila-real, en el qual es defensa aquesta reivindicació.

Vila-real, un altre any sense E.O.I?

L’ajuntament de Vila-real va exigir a la Conselleria d’Educació la creació de la Escola Oficial d’Idiomes ara fa un any, com també ho va fer en 2013.

Quan l’ajuntament va estar governat pel PP, ens van prometre l’escola d’idiomes, ens van ensenyar la maqueta i un video, i es va posar un cartell en uns terrenys que anunciaven la seua construcció. Això va ser tot.

Novament parlem de l’EOI. Sembla un ritual que es repeteix estiu rere estiu des de fa anys i, malauradament, aquest no ha de ser menys, perquè la situació no ha canviat. Les raons que fonamentaven la declaració institucional del Ple de 2014 són les mateixes avui, o pitjors.

Vila-real necessita una EOI, tot el món hi està d’acord, doncs, per què  no es pren la decisió de fer-la? Quan hem d’esperar? Quantes incomoditats més hem de patir els ciutadans de Vila-real per poder aprendre una llengua que ens ajude a trobar un treball o ens prepare pel futur?

L’Associació d’Alumnes de l’EOI de Vila-real porta un any lluitant a favor de la creació d’una escola  de idiomes a la nostra ciutat, sense despeses en nous edificis, simplement aprofitant els que ja existeixen. Hem defès l’ampliació de cursos i nivells per a donar resposta a les necessitats de l’alumnat. Hem lluïtat contra les arbitràries decisions de la direcció de l’escola en augmentar les ratios d’alumne per classe per damunt del permés i ho continuarem fent perquè el problema no s’ha solucionat.

El procés de matriculació del curs 2015/2016 ja està en marxa i els problemes continuen sent els mateixos: cues en la matriculació, incertesa en els nivells i distribució horària dels grups- els problemes de sempre. Els alumnes en la majoria de casos no saben si podran estudiar allò que volen, si ho faran ací o a Castelló, o si podran traballar i estudiar al mateix temps, etc. De moment l’únic que sabem és que en anglés se’ns ofereixen 13 grups quan l’any passat en teníem 16. Pitjor impossible.

Per tot això, considerem que el curs 2015/16 no pot començar de la mateixa manera. L’Associació d’Alumnes de l’EOI de Vila-real vol traslladar al nou Conseller d’Educació, Vicent Marzà, la urgència en la presa de decisions per tal d’evitar els entrebancs i la injustícia que pateix Vila-real, i perquè d’una vegada per totes es compleixquen les  promeses que tant uns com altres han fet a la seua ciutadania.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any