Unes 2.000 persones es van congregar davant l’estàtua de Jaume I per celebrar el Correllengua 20197

  • El Manifest va ser llegit per l'encara delegat d'Acció Cultural, Antoni Royo, que el 9 d'Octubre abandona el càrrec

VilaWeb
Redacció
28.09.2019 - 10:37

Divendres 30 ea va celebrar a Castelló, un any més, el Correllengua. Després que la Flama recorreguera pel matí 12 col·legis de la ciutat, en dues columnes –el dia anterior havia anat a 10 col·legis més–, a la vesprada es va celebrar la cercavila per acompanyar la Flama, des de l’institut Sos Baynet fins l’estàtua de Jaume I. En aquesta cercavila van participar  representants de les diferents AMPAs, entitats culturals i cíviques, sindicats i partits polítics, fins aplegar a reunir-se unes 2.000 persones, moltes de les quals alumnes dels diferents centres educatius. Al llarg de l trajecte, la cercavila va ser amenitzada pel grup de dimonis Botafocs i per la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló.

En arribar als peus de l’estàtua, l’agrupació folklòrica El Millars va representar diferents peces de la Dansa Guerrera de la Todolella, i  continuació va llegir el Manifest del Correllengua 2019 l’encara delegat d’Acció Cultural a Castelló, Antoni Royo, que deixa el seu càrrec, per jubilació, el proper 9 d’Octubre. Les entitats i col·legis participants van lliurar les seus ofrenes, la Colla de Dolçainers va interpretar la Muixeranga i la gent de Botafocs va finalitzar l’acte amb la seua creació Les Barres de Foc.

En la seua intervenció, Royo va fer notar la coincidència de dates amb la convocatòria en defensa de la Terra i contra el canvi climàtic, els objectius de la qual són plenament compartits per Acció Cultural, i va animar els participants a sumar-se a aquestes accions en finalitzar l’acte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any