Unanimitat e

n la sol·licitud de competències per a renovar el CEIP Mestre CanósUna partida de 140.000 euros en el pressupost de 2021 permetrà avançar en la redacció del projecte d’obra

El ple de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat per unanimitat la sol·licitud de delegació de competències a la Conselleria d’Educació per a reformar al CEIP Mestre Canós. La proposta del regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha rebut el suport de tots els grups i, una vegada acceptada pel Consell, permetrà avançar en la licitació de la redacció del projecte per a renovar el centre educatiu mitjançant el Pla Edificant.

Per a fer-ho possible, el Consell ja ha reservat 140.000 euros en el pròxima pressupost, uns fons que seran transmesos a l’Ajuntament de Castelló abans de la licitació. «Celebrem l’unanimitat en un assumpte tant important per a la comunitat educativa del Mestre Canós i per a la ciutat en el seu conjunt, ja que el Pla Edificant suposarà una inversió de més de 8 milions d’euros a Castelló, només durant l’exercici de 2021», ha incidit Mezquita.

El regidor també ha recordat que la construcció d’un nou centre al districte Est «és la resposta a una reivindicació històrica per a una escola que té més de sis dècades d’antiguitat i que necessita una renovació de manera inajornable», motiu pel qual Mezquita agraeix «el vist-i-plau de tots els grups municipals a la nostra proposta de renovació». «La introducció d’una línia de dos anys al centre va permetre incrementar la taxa de matriculació i ara hem de respondre amb una renovació de les instal·lacions d’acord amb el projecte educatiu innovador d’aquest centre», ha incidit l’edil.

El CEIP Mestre Canós ha estat inclós en la primera fase del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació. Això implica que l’actuació al centre es farà de manera paral·lela a les previstes per als CEIP Vicent Marçà, Herrero i Sebastián Elcano.

Cal recordar que els serveis tècnics municipals de l’Ajuntament de Castelló van modificar en 2019 la proposta d’actuació sobre Mestre Canós, la qual va passar de reforma a nova construcció per la magnitud de les obres que requeria la instal·lació. Això implicarà l’enderrocament de l’edifici existent i la construcció d’un nou espai al mateix solar.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.