El Castelló és derrotat pel joc aeri de l’Almeria (3-1)

• L'equip albinegre, amb 22 punts, baixa al 19è lloc de la classificació de Segona Divisió

01.02.2021 - 11:15

El Club Esportiu Castelló en la jornada 23 de la lliga de Segona divisió va ser derrotat per 3 a 1 al camp de l’Almeria, que manté el tercer lloc en la classificació i és un clar candidat a l’ascens a Primera. L’entrenador Juan Carlos Garrido va repetir l’onze titular del seu debut a Castàlia. L’opció era mantenir un equip concentrat en defensa i aprofitar els contraatacs per les bandes. Els albinegres van poder evitar el joc ofensiu de l’Almeria fins al minut 27′. La defensa del Castelló estava molt avançada, es va replegar d’esquena al joc,  i el nigerià Sadiq va superar dos jugadors, i lliure de marcatge va centrar a José Corpas, en posició en línia. El defensors del Castelló en superioritat numèrica no van estar prou concentrats a tallar el joc. Al 32′ el defensa albinegre Iago Índias va recuperar una pilota, però la centrada de Rubén Díaz no va arribar a David Cubillas. L’ocasió va ser clara per als orelluts.

La segona part va ser el temps del joc aeri. Ja se sap que quan la pilota vola el joc es fa més màgic, s’apropa als deus, i s’allunya del joc terrestre dels humans, sempre limitats. El Castelló va recuperar l’esperança. Víctor Garcia va centrar molt bé des de l’esquerra, Señé va tocar de cap i el baló va arribar volant a Rubén Díez, que va marcar de volea. Set minuts després, encara amb empat a un, Garrido va substituir Díez, l’autor del gol, per Moyano, que debutava, i poc després va entrar César per Cubillas.

Però l’aposta pel joc terrestre no va funcionar per al Castelló, i es va imposar la qualitat tècnica del futbol aeri, el que neutralitza qualsevol línia de defensa humana. Al 77′ Sadiq va marcar de cap, i al 80′ una centrada des de la dreta va arribar a Jorge Cuenca, que va tornar a rematar de cap. Zlatanovic i Jorge Fernández van entrar per l’equip albinegre com a substituts de Gus Ledes i Iago Índias. Malgrat la derrota i les limitacions, el Castelló va mostrar més pressió competitiva, amb un futbol sense possessió del baló, i només tres xuts contra l’àrea de l’Almeria.