La cap de llista de Compromís-Podem És el Moment per la demarcació de Castelló, Marta Sorlí, ha anunciat que “entre els canvis urgents que portaré al Congrés s’inclourà la derogació de la Llei de Racionalització de l’Administració Local”. Aquesta norma, que segons Sorlí “ha estat la proposta legislativa estrella del PP, s’ha demostrat un fiasco i està generant tants problemes que fins i tot des de l’Executiu central s’ha remès una missiva als ajuntaments en què s’insta a incomplir”.

De fet, argumenta Sorlí, “la norma del PP s’ha produït una reducció dràstica de l’autonomia local, imprescindible per a una gestió flexible que s’adapti a les necessitats de la ciutadania; ha col·lapsat els ajuntaments i generat una pèrdua de qualitat en els serveis que es presten a la població; ha dinamitat la creació d’ocupació pública i el que és més greu, ha minvat la capacitat de decisió dels ajuntaments, i ha allunyat la gestió del púbic de la ciutadania “.

Sorlí ha argumentat “l’anomenada Llei de Racionalització es va plantejar amb l’excusa de contenir el dèficit públic, tot i que el pes dels ajuntaments en aquest deute púbica és ínfima en comparació a la de l’Estat i les Autonomies”. A més, afegeix, “també es volia evitar una concurrència competencial entre administracions que, des del nostre punt de vista és necessària en molts àmbits”. Segons Sorlí, “Per a Compromís-Podem l’atenció als problemes de la ciutadania és una qüestió integral en la qual han de col·laborar les administracions, però aquesta llei suposa just el contrari”

 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.