El Grup Local de Castelló d’Amnistia Internacional, conjuntament amb el Centre Excursionista de Castelló, ha organitzat una sèrie d’activitats per a la setmana vinent, entre els dies 9 i 12 de novembre de 2017, dins de la que anomenem «Setmana dels Drets Humans a Castelló». Són aquestes:

IV MOSTRA INTERNACIONAL DE CURTMETRATGES «DRETS HUMANS I… ACCIÓ!»

La Mostra consisteix en l’exhibició d’una selecció de curtmetratges sobre els Drets Humans.
Un jurat seleccionarà, d’entre les 238 obres, de tot el món, inscrites, aquelles que seran projectades en la mostra.

La selecció haurà d’incloure, almenys, un curt de cadascun dels tres gèneres: ficció, documental i animació, i, almenys un curt que no supere els 5 minuts de duració.
La sessió tindrà una durada aproximada d’uns 90 minuts.

L’entrada és lliure i gratuïta per a tot el públic.

Tindrà lloc el dijous, dia 9 de novembre de 2017, a partir de les 19.00 hores, en la Sala d’Actes de la Casa de Cultura, carrer Antonio Maura, 4 de Castelló de la Plana

III CONCURS DE DIBUIX SOBRE ELS DRETS HUMANS «REGALA EL TEU DIBUIX»

Amb aquest concurs es pretén animar l’alumnat de Primària dels Col·legis d’Educació Infantil i Primària de les comarques de Castelló a realitzar un dibuix al·lusiu a algun dels drets humans, i a “regalar-lo”, de tal manera que, aquell que resulte guanyador del concurs, es convertisca, juntament amb un poema que també “regale” un poeta o una poetessa local, en una targeta postal que puga ser dirigida, per tota aquella persona que ho desitge, a persones del món que hagen sofert violacions de drets humans i/o que es troben en risc de sofrir-les, com a mostra de solidaritat i donant-los ànims.

La inauguració de l’exposició dels dibuixos participants, i el lliurament de premis, tindrà lloc el divendres, dia 10 de novembre de 2017, a les 19.00 hores, al Vestíbul del Museu de Belles Arts, avinguda dels Germans Bou, 28, de Castelló de la Plana

V MARXA SENDERISTA «MOU-TE PELS DRETS HUMANS»

El propòsit de la marxa, organitzada pel Grup Local de Castelló d’Amnistia Internacional, conjuntament amb el Centre Excursionista de Castelló, és fer una activitat d’un caire distint, més lúdic, d’aquell que solen tenir les nostres accions més tradicionals, amb l’esperança que l’activitat es convertisca en una jornada festiva, de confraternització entre totes les persones que ens acompanyen, i que servisca per a eixamplar la base d’estrats de la societat als quals fer arribar les nostres propostes.

Eixirem de la Pedra de Borriol seguint el GR-33 cap a les Useres. Ens desviarem per l’esquerra per a cercar el Cormo del Portell. Seguirem la carena de la Serra del Portell en la divisòria dels termes municipals de Borriol i Sant Joan de Moró fins a arribar al Tossal Blanc. Ara descendirem al Mirador de la Serra i planejant arribarem a la Font del Buitre i a la Font de Ros i l’ermita de Sant Vicent. D’ací ascendirem per senda al Camí de la Serra, arribarem de nou al GR-33 i tornarem al punt de partida.

Per a celebrar la cinquena edició d’aquesta marxa, en acabar l’excursió tindrem dinar al Bar Navarret de Borriol. El preu del menú és de 12 €.

Tindrà lloc el diumenge, dia 12 de novembre de 2017, eixint a les 8.00 hores des del Jardí de l’Auditori de Castelló anirem, amb cotxes particulars, fins a la Pedra de Borriol, on començarà la caminada.