PSPV i Compromís reivindiquen infraestructures i finançament al Govern central i el pagament del deute a la Generalitat

  • Duran al ple del dia 30 diverses declaracions institucionals perquè aquest expresse la seua reivindicació davant la resta d'administracions públiques

VilaWeb
Redacció
27.07.2015 - 01:55

Els grups municipals del PSPV i Compromís, que conformen el Govern local de Castelló, han presentat diverses declaracions institucionals perquè el ple a celebrar el 30 de juliol expresse la seua reivindicació davant la resta d’administracions públiques. “El Govern municipal de Castelló, en defensa dels interessos de la ciutat, vol reivindicar els projectes estratègics necessaris per al desenvolupament sostenible que ajuden a la promoció econòmica i a la generació d’ocupació”, han expressat els portaveus, Antonio Lorenzo i Enric Nomdedéu.

“Castelló ha sigut marginat durant massa temps en els pressupostos generals de l’Estat i ara és el moment de reivindicar el que és just i el que li correspon a la capital”, apunten. Una primera iniciativa reclama l’impuls a les grans inversions públiques de Castelló, “especialment en moments com els actuals, en els quals la crisi obliga a les institucions públiques a contribuir a l’estímul de l’economia”.

En aquest sentit, s’insta al Govern d’Espanya a centrar els seus esforços a completar les grans xarxes de comunicacions, entre les quals té especial protagonisme el Corredor Mediterrani. “L’Ajuntament de Castelló compta amb el recolzament dels agents econòmics i socials per a exigir a la resta d’administracions que es facen els esforços necessaris per a l’agilització de les obres públiques prioritàries”.

La declaració institucional, que serà debatuda demà dilluns en la Junta de Portaveus, acorda instar al Govern central a adoptar les accions oportunes per a garantir les inversions públiques estratègiques de la ciutat de Castelló, especialment les referides a la plataforma ferroviària d’alta velocitat perquè el Corredor Mediterrani siga una realitat en el termini de temps més breu possible.

Les reivindicacions al Govern també es dirigeixen a reclamar al Govern central la millora del finançament autonòmic, el pagament del deute històric i l’augment de les inversions de l’Estat fins al 11%, una demanda liderada pel nou Govern autonòmic, que pretén garantir-se els fons necessaris per a promoure un pla econòmic a cinc anys en el qual se senten les bases per a canviar el model productiu i reduir el nivell de desocupació.

D’altra banda, els grups socialista i de Compromís insten al Govern de la Generalitat a saldar el deute que manté amb l’Ajuntament de Castelló, en el termini de temps més breu possible. “El deute que la Generalitat Valenciana ha mantingut en els últims anys amb l’Ajuntament de Castelló ha condicionat l’economia de la institució municipal i ha agreujat el deute financer, per la qual cosa és necessari establir els mecanismes per a solucionar aquest problema”, exposa la declaració institucional.

El pagament dels deutes existents amb l’Ajuntament de Castelló hauria de negociar-se entre ambdues administracions i acordar-se en un calendari amb uns terminis de pagament clars. D’aquesta manera, l’Ajuntament podria millorar la seua capacitat de finançament i alleujar la situació econòmica actual.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any