El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, ha presentat en roda de premsa la Guia Educadora per al curs 2017-2018. La Guia Educadora és una eina per a les escoles, les AMPES i per a tota la comunitat educativa perquè “en aquest govern creiem que l’educació de Castelló és un dels pilars fonamentals”, ha expressat l’edil Porcar.

Aquesta ja es troba a les escoles en format cartell i tríptic perquè l’introduïsquen a les eixides i en les seues programacions anuals. Porcar ha declarat que amb aquesta “pretenem que tota la gent implicada en l’educació  tinga a l’abast totes les activitats educatives que llancem des de les diverses àrees de l’Ajuntament”.

La Guia Educadora s’articula en set àmbits referits a Salut Pública, Sostenibilitat Ambiental, Seguretat Pública, Promoció Cultural i Esportiva, Oci i Temps Lliure, Serveis a la Ciutadania i Concursos. Porcar ha anunciat algunes de les novetats que s’incorporen aquest any com “la prevenció a l’addicció a mòbils, tauletes i videojocs, la visita educativa a la marjal de Castelló, les campanyes de teatre escolar que s’obrin al públic de secundària, el projecte de patis igualitaris o les xarrades sobre ‘bullying’ que rellancem des del Pla Local de Convivència i Igualtat”.

A més, ha avançat altres projectes que exposarà més avant com el ‘Pintaescola 2017’ que comptarà amb la col·laboració del MIAU de Fanzara o l’entrada de Castelló en la Mostra Internacional del Cinema Escolar (MICE).

Porcar ha manifestat estar “molt content i orgullós pel fet que la corporació municipal ha entés i s’ha implicat en la importància de l’educació i per això vam declarar que Castelló es convertira en una ‘Ciutat Educadora’.

Per obtindre més informació es pot consultar el web de l’Ajuntament de Castelló de la Plana www.castello.es en l’apartat d’educació, Guia Educadora, ja que aniran incorporant-se més activitats.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb