El congrés comarcal de la Plana Alta-l’Alcalatén es va reunir a Castelló dimecres 1 de juliol, com és preceptiu després de la celebració d’un Congrés nacional. El secretari comarcal ixent, Miquel Torres, va fer balanç de la situació” “amb els canvis ben positius que han tingut lloc els darrer quatre anys, i que fan que a hores d’ara ens trobem amb tres alcaldies –Almassora, Borriol i l’Alcora, i unes altres dues en mans de companys d’unes altres formacions de Compromís–, una vicealcaldia, la de Castelló, i important presència municipal en les altres poblacions importants de la comarca, com ara Benicàssim, Orpesa o Torreblanca”.

Per a la nova executiva comarcal, que haurà de gestionar la formació nacionalista els propers quatre anys, es va presentar una única llista consensuada, integrada per militants de les diferents poblacions de la comarca i encapçalada pel benicassier Pau Ferrando, actual regidor del Bloc en aquesta població.

Igualment van ser escollides les nou persones que representaran la comarca al Consell Nacional del Bloc, màxim òrgan de direcció d’aquesta formació entre congrés i congrés.