Un total de 115 al·legacions han demanat la retirada del monument del Parc Ribalta. La xifra representa un 67% dels documents presentats en temps i forma en el procés d’exposició pública del nou procediment, activat per la Regidoria de Memòria Democràtica de Castelló el passat mes de maig.

Així doncs, a les 115 peticions de retirada del monument, cal sumar les 55 al·legacions que demanen que es mantinga. En suma, el consistori admetrà 170 escrits de ciutadanes i ciutadans, associacions i formacions polítiques que han manifestat el seu posicionament al respecte de l’actuació projectada al Parc Ribalta.

Cal destacar que l’Ajuntament de Castelló va obrir un nou procediment per a la retirada del monument als caiguts situat al parc Ribalta, per tal d’assegurar que totes les parts interessades foren coneixedores dels nous documents que aportaven rellevància i es consideraven essencials en aquest procés.

El nou procediment ha inclós l’informe emès per la Direcció General de Qualitat Democràtica a l’abril 2021, el qual determina que “l’Ajuntament de Castelló haurà de procedir a la seua retirada, mitjançant autorització per la Conselleria competent en matèria de patrimoni cultural, tenint en compte que aquest símbol es troba situat a un parc públic declarat Bé d’Interès Cultural”. En aquest document, s’especifica que el monument “un element contrari a la memòria democràtica”, d’acord amb els articles 39.1 i 6 de la Llei 14/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de memòria democràtica i per a la convivència de la Comunitat Valenciana.

La regidora de Memòria Democràtica, Verònica Ruiz, també s’ha reunit recentment amb el vicari general de la Diòcesi Sogorb-Castelló (per delegació del bisbe) per a traslladar-li l’oferiment de la creu llatina que forma part del monument, tal com recull la recomanació de l’informe del secretari general de l’administració municipal.

 

.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.