L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el director territorial de la Conselleria d’Educació i Cultura, Robert Roig, han visitat les obres de restauració i rehabilitació del Castell Vell acompanyats per la regidora de Cultura, Verònica Ruiz i els tècnics de la conselleria Josep Cristià Linares i Blanca Roig, a més de representants de l’empresa que està executant les obres i els arqueòlegs responsables.

Actualment, s’està executant el tancament del primer recinte i la consolidació dels llenços i torres de l’Oest, amb una inversió de més de 275.000 euros. Aquesta actuació se suma una sèrie de projectes de restauració i consolidació de llenços, torres, muralles i annexos que s’han anat executant des que en 1997 la Direcció general de Patrimoni Artístic declarara el Castell Vell de la Magdalena com Bé d’Interès Cultural, convertint-se en el primer castell de les comarques castellonenques amb aquesta declaració. Les primeres intervencions es van iniciar l’any 2000, amb l’objectiu de protegir les restes arqueològiques i recuperar la fortalesa d’origen musulmà, que compta amb una disposició en forma escalonada, adaptada a la forma del turó de l’ermita de la Magdalena.

L’alcaldessa ha mostrat la seua satisfacció per l’avanç de les obres i ha destacat la importància que té aquest enclavament per a la nostra ciutat, “el turó de Magdalena i el seu entorn, amb el seu paisatge, l’ermita i les restes arqueològiques, mereixen tota la nostra atenció i tota la protecció que li puguem donar, tant pel seu valor històric com pel valor simbòlic que té per al poble de Castelló”.

En aquest sentit, Amparo Marco ha explicat que per al govern local és una prioritat absoluta promocionar el patrimoni cultural com a factor de desenvolupament i enriquiment. “Anem a treballar colze a colze amb la conselleria per recuperar el Castell Vell i potenciar el seu valor. Volem obrir aquest enclavament a la ciutadania, perquè els nostres veïns i veïnes puguen visitar-ho i conèixer el lloc on va començar la història de la nostra ciutat fa set segles”.

L’alcaldessa ha visitat les obres de restauració al costat del director territorial de Cultura

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el director territorial de la Conselleria d’Educació i Cultura, Robert Roig, han visitat les obres de restauració i rehabilitació del Castell Vell acompanyats per la regidora de Cultura, Verònica Ruiz i els tècnics de la conselleria Joseph Cristià Linares i Blanca Roig, a més de representants de l’empresa que està executant les obres i els arqueòlegs responsables de les mateixes.
Actualment, s’està executant el tancament del primer recinte i la consolidació dels llenços i torres de l’Oest, amb una inversió de més de 275.000 euros. Aquesta actuació se suma una sèrie de projectes de restauració i consolidació de llenços, torres, muralles i annexos que s’han anat executant des que en 1997 la Direcció general de Patrimoni Artístic declarara es Castell Vell de la Magdalena com Bé d’Interès Cultural, convertint-se en el primer castell de la província amb aquesta declaració. Les primeres intervencions es van iniciar l’any 2000 amb l’objectiu de protegir les restes arqueològiques i recuperar la fortalesa d’origen musulmà, que compta amb una disposició en forma escalonada, adaptada a la forma del turó de l’ermita de la Magdalena.
L’alcaldessa ha mostrat la seua satisfacció per l’avanç de les obres i ha destacat la importància que té aquest enclavament per a la nostra ciutat, “el turó de Magdalena i el seu entorn, amb el seu paisatge, l’ermita i les restes arqueològiques, mereixen tota la nostra atenció i tota la protecció que li puguem donar, tant pel seu valor històric com pel valor simbòlic que té per al poble de Castelló”.
En aquest sentit, Amparo Marco ha explicat que per al Govern Local és una prioritat absoluta promocionar el patrimoni cultural com a factor de desenvolupament i enriquiment. “Anem a treballar braç a braç amb la conselleria per a recuperar elCastell Vell i potenciar el seu valor. Volem obrir aquest enclavament a la ciutadania, perquè els nostres veïns i veïnes puguen visitar-ho i conèixer el lloc on va començar la història de la nostra ciutat fa set segles”.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.