L’Ajuntament de Castelló de la Plana prepara la contractació de les escoletes per a la setmana no lectiva de Magdalena, unes activitats concebudes per a garantir la conciliació familiar. L’oferta municipal s’ha dissenyat en coordinació amb les AMPA de diversos centres de manera que tots els districtes de la ciutat queden coberts i les famílies disposen d’activitats educatives per als dies 9,10,11 i 12 de març.

Les activitats municipals que ofereixen les regidories d’Educació, Transició Ecològica i Cultura i aquelles organitzades per les AMPA cobriran la pràctica totalitat dels centres educatius i arribaran a tots els districtes. L’horari de les serà de 9.00 hores a 13.00 hores i es crearan més d’un miler de places per respondre a les necessitats de conciliació de les famílies.

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha destacat que aquest plantejament permetrà que “l’alumnat puga assistir al mateix centre en què estan matriculat i es podran respectar els espais segurs de cada escola i els grups reduïts” i que “l’Ajuntament ha dissenyat un protocol que garanteix el compliment de les mesures sanitàries en l’Escoleta de Magdalena”. L’edil ha assenyalat que “més d’un centenar de monitores i monitors treballaran durant aquests dies per a garantir la seguretat i el compliment de les mesures sanitàries”.

La Regidoria de Transició Ecològica que dirigeix Fernando Navarro adaptarà per a aquesta setmana la campanya anual de Eduquem en Verd, amb activitats a l’aire lliure amb programació d’educació ambiental, complementària a la formació didàctica que impliquen els centres escolars en conscienciació en sostenibilitat i posada en valor de l’entorn natural del nostre terme municipal. El programa es desenvoluparà en centres educatius pròxims a parcs i jardins de la ciutat per a permetre el possible trasllat a peu dels grups participants i garantir el compliment de les condicions de prevenció sanitàries.

La Regidoria de Cultura també col·labora d’aquesta oferta d’activitats impulsada des d’Educació. L’edil de l’àrea, Verònica Ruiz, ha assegurat que la programació “afavoreix la conciliació” i acosta l’alumnat a activitats culturals i lúdiques als propis centres.

Així doncs, les escoletes municipals tindrà activitats físiques i esportives així com tallers lúdics i educatius. Així mateix, les activitats es realitzaran sota el principi de coeducació, mantenint les condicions d’igualtat i evitant continguts sexistes. Per al correcte funcionament de l’Escoleta, hi haurà una persona encarregada de la coordinació del projecte. Els monitors i les monitores de les escoletes s’encarregaran de vetllar per la seguretat dels xiquets i xiquetes, garantir la higiene, controlar els accessos i dinamitzar les activitats amb l’alumnat.

L’Ajuntament de Castelló garanteix el material necessari per al desenvolupament de les activitats i, també, de mitjans de comunicació per facilitar la coordinació entre els diferents monitors i amb la persona encarregada de la coordinació de les activitats extraescolars.

La inscripció per a les escoletes municipals s’obrirà a partir de 25 de febrer. Al mateixos centres, les famílies trobaran la informació sobre les activitats i els canals per a formalitzar la inscripció.

Cal destacar que tota aquesta calendarització està subjecta a l’aprovació per part del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) i de les recomanacions de les autoritats sanitàries en el moment en què es desenvolupen les activitats.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.