L’Ajuntament de Castelló aconsegueix reduir les despeses financeres en 3,5 milions d’euros

Marco destaca que “hem millorat la gestió per reduir costos i destinar els diners al que de debò importa, el benestar dels nostres veïns i veïnes

VilaWeb
Redacció
02.05.2016 - 09:07

L’Ajuntament de Castelló ha tancat el pressupost municipal de 2015 amb algunes de les millors dades econòmiques de les últimes dècades. Així ho ha explicat l’alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, la qual ha destacat que només en la partida de despeses financeres el consistori ha aconseguit un important estalvi pel que fa als últims anys, ja que en 2015 aquestes despeses van ascendir a 1,5 milions d’euros enfront dels 5 milions de mitjana que va gastar l’anterior equip de govern entre 2012 i 2014.

Marco ha explicat que aquest important estalvi en despeses financeres i interessos s’ha aconseguit gràcies a amortitzacions de préstecs que tenien uns interessos molt elevats i a la renegociació de part del deute, dues línies de gestió en les quals es va a continuar treballant durant enguany. En aquest sentit, l’equip de govern ha aconseguit rebaixar substancialment els interessos que pagava el consistori per les operacions de tresoreria, de manera que en 2015 s’han pagat 111.000 euros per aquest concepte mentre que en 2014 es van pagar 299.000 euros, en 2013 la xifra va ascendir a 389.000 i en 2012 es van haver de sufragar 328.000 euros.

Per la seua banda, el regidor responsable de la gestió econòmica del consistori, Antonio Lorenzo ha recordat que l’Ajuntament de Castelló ha tancat el pressupost de 2015 amb el major superàvit de la seua història: 22,6 milions d’euros. Lorenzo ha explicat que d’aquests 22,6 milions, 3,1 es destinaran a fer front al pagament d’obligacions pendents d’aplicar a data 31 de desembre de 2015 i crèdits compromesos per a inversions financerament sostenibles de 2014. A més, es destinaran 5,3 milions d’euros a un “matalàs financer” que reduirà els diners que es demana als bancs en comptes de crèdits, i es va a amortitzar deute per valor de 5,4 milions, “dues operacions que ens permetrà pagar menys interessos l’any que ve i continuar reduint les despeses financeres”.

El regidor també ha destacat que aquest “matalàs financer” permetrà continuar avançant en la reducció del termini mitjà de pagament a proveïdors, una mesura fonamental per a l’equip de govern perquè permet que “les xicotetes i mitges empreses que són proveïdores de l’ajuntament puguen millorar el seu finançament, mantenir la seua liquiditat i no recórrer a préstecs”. En aquest sentit, Lorenzo ha indicat que el període mitjà de pagament a proveïdors ha passat de 13,36 dies al gener de 2015, a 6,49 al desembre del mateix any, aconseguint un mínim històric en el passat mes de febrer quan es va aconseguir pagar en una mitjana de 2,34 dies.

Per finalitzar, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacció per aquestes dades i ha explicat que “són conseqüència de l’aposta del Govern Local per incloure procediments i criteris per a millorar l’eficiència en la gestió municipal, els canvis normatius i la gran labor que estan realitzant els funcionaris de la casa”. “Estem desenvolupant una política econòmica i pressupostària lògica, coherent, ordenada i assenyada que es tradueix que hem millorat la gestió per a reduir costos i destinar els diners al que de debò importa, el benestar dels nostres veïns i veïnes”.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes