Les tres forces polítiques que integren l’Acord de Fadrell (PSPV-PSOE, Compromís i Podem-EUPV) s’han reunit aquesta vesprada en la comissió de seguiment de l’Acord. La trobada ha servit per a fer balanç del primer cicle de la legislatura i establir els objectius a aconseguir en els dos anys restants.

Els tres socis de govern han posat sobre la taula la importància de definir el futur de Castelló i el model del ciutat amb dos instruments clau: les inversions prioritàries i estratègiques i el Pla General. Ambdós contribuiran a la reactivació econòmica de la ciutat amb projectes que permetran millorar el benestar social, l’ocupació, la mobilitat, i els serveis públics com l’educació i la sanitat. A més, suposaran un pas fonamental per  a la creació d’una ciutat que aposta per la sostenibilitat i el respecte a l’entorn.

Els partits que integren l’Acord de Fadrell també han coincidit a assenyalar la necessitat de comptar amb un pressupost per a poder portar endavant totes aquestes polítiques, motiu pel qual s’han compromés a tancar els comptes municipals el més aviat possible.

Així mateix, els grups han apuntat a la millora del finançament de les entitats locals com a element clau en aquests processos. Els tres socis han reclamat més fons per a les entitats locals per part de les institucions autonòmiques, estatals i europees i han recordat que gran part del pes de la crisi sociosanitària l’han assumit els municipis.

Per part del partit socialista, el portaveu del grup municipal, David Donate, ha destacat que “queden dos anys de mandat per a seguir prioritzant les inversions estratègiques per a Castelló i per a continuar desenvolupant les polítiques progresistes de l’Acord de Fadrell”. “L’últim any hem centrat els esforços en impulsar més polítiques socials per a ajudar als col·lectius més vulnerables davant de la pandèmia de la covid i ara és moment de seguir mirant al futur per a pal·liar els efectes de la crisis sanitària i donar eixida a polítiques que seguisquen transformant la ciutat de Castelló”, ha apuntat Donate. En aquest sentit, “l’aprovació del Pla General és molt important per a generar noves oportunitats i atraure inversions”.

La portaveu adjunta del grup de Compromís per Castelló, Verònica Ruiz, ha traslladat que “per a la ciutat és fonamental l’aprovació del Pla General per a contribuir a la recuperació de l’economia, ja que moltes indústries i empreses de la construcció estan esperant-lo” i ha afegit que “eixe tràmit garantirà que Castelló dispose del sòl necessari per a infraestructures sanitàries i educatives, com el conservatori o nous instituts”.

Pel que fa a les inversions estratègiques i als fons europeus, la portaveu adjunta de Compromís ha destacat els objectius de sostenibilitat, de reducció de les emissions i de foment de la mobilitat sostenible “en què treballa i treballarà l’Acord de Fadrell”. Ruiz també ha assegurat que “cal que els grups fem autocrítica pel que fa a l’aprovació de pressupost, cal aprendre de les errades i no tornar a repetir-les”.

Per la seua part, el portaveu de Podem-EUPV, Fernando Navarro, ha destacat que “hem passat dos anys molt complicats per a l’Acord de Fadrell, però ara comencem a arrimar-nos a la fi de la pandèmia i als mesos claus per a la reactivació econòmica, que ha de vindre espentada pels fons Next Generation, que són una oportunitat per accelerar la transformació cap a un Castelló del Segle XXI, amb una economia respectuosa amb el medi ambient”. “Per a estar a l’altura d’aquest moment tenim les tres formacions el compromís d’enfortir i aprofundir en el programa de govern per als pròxims dos anys”, ha afegit.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.