La Universitat Jaume I ha posat en funcionament el portal de Transparència i accés a la informació que vol acostar a la ciutadania, d’una forma senzilla i accessible, informació institucional, normativa, econòmica, docent i investigadora de la Universitat i de les seues entitats dependents. El rector de l’UJI, Vicent Climent; junt al secretari general de la Universitat, José Luis Blasco; el gerent, Andrés Marzal; i Vicente Andreu, del Gabinet de Planificació i Prospectiva Tecnològica ha presentat el portal, i ha destacat l’oportunitat que suposa per a acostar la informació a la ciutadania i «rendir comptes no solament als organismes de control, sinó també a una ciutadania cada vegada més exigent».

Climent ha explicat que es tracta d’un portal «dinàmic, que s’anirà ampliant i millorant» per al que anima a la ciutadania a plantejar opcions de millora. Així mateix, el rector ha volgut agrair l’esforç realitzat pel personal de l’UJI per a la recollida i presentació de la informació. Per la seua banda, el secretari de la Universitat ha ressaltat que el portal «és el punt de partida i inclou la informació que hem considerat d’interès arreplegada de forma accessible, clara i reutilitzable. Molta d’aquesta informació ja estava disponible en la web però de forma més dispersa, i a altres dades se’ls ha donat visibilitat». També el gerent de l’UJI ha destacat el caràcter dinàmic del portal, de manera que «ara que ja està estructurat, anirem aprofundint en les dades i en el detall, integrant la incorporació de la informació entre les rutines de treball de la Universitat a través d’accessos directes a les bases de dades, de manera que s’oferisca no una foto fixa sinó una pel·lícula».

Posada en funcionament conjunta

Les cinc universitats públiques valencianes han presentat el 8 d’octubre els seus respectius portals de transparència de les universitats. Segons el president de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes i rector de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Jesús Pastor, els portals de transparència són una aposta ferma en el compromís per acostar les institucions acadèmiques a la societat.

Les universitats públiques valencianes han consensuat uns epígrafs que apareixen en els portals de transparència de les cinc institucions i que abasten la informació econòmica, pressupostària i estadística; la informació de rellevància jurídica i la informació institucional, organitzativa i de planificació. Així, els ciutadans podran consultar, entre altres informacions, les retribucions del personal docent i del d’administració, les subvencions i ajudes públiques que atorga cada universitat, els pressupostos anuals o les despeses en caixa fixa i contractes menors.

A aquests apartats, l’UJI n’ha sumat un altre amb informació acadèmica i institucional, així com un espai per a entitats dependents de la Universitat des del qual accedir a les dades de la Fundació General, la Fundació Isonomía, la Fundació Germà Colón Domènech i Espaitec. En aquest sentit, el rector ha destacat que s’ha cercat anar més enllà dels mínims d’informació establits per la llei, sumant altres dades que es considera que poden ser d’interès per a la ciutadania i que s’aniran ampliant en un futur.

Les cinc universitats públiques valencianes, d’acord amb la Llei de Transparència Nacional i la Llei de Transparència de la Comunitat Valenciana, treballaran en aquest portal perquè els usuaris puguen consultar informació sobre l’activitat que realitzen les universitats. Així mateix, aquests portals ofereixen la possibilitat que qualsevol ciutadà puga sol·licitar una ampliació de la informació.

Els portals de transparència de les universitats públiques valencianes es poden consultar en els següents enllaços:

http://ujiapps.uji.es/transparencia (Universitat Jaume I)

http://www.uv.es/transparencia  (Universitat de València)

http://www.upv.es/transparencia (Universitat Politècnica de València)

http://transparencia.ua.es/ (Universitat d’Alacant)

http://transparencia.umh.es (Universitat Miguel Hernández d’Elx)

 

Fotografies

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.