La taula d’habitatge posa en valor les ajudes que l’Ajuntament ofereix a les famílies necessitades

VilaWeb
Redacció
11.05.2016 - 09:47

La regidora d’Habitatge, Ali Brancal, ha convocat la taula d’habitatge, en la qual s’ha reunit amb representants de tots els grups polítics de l’oposició en l’Ajuntament, al costat dels tècnics d’habitatge i serveis socials, per informar-los de les actuacions realitzades des de l’última convocatòria d’aquesta taula.

Així, Brancal ha destacat “l’important valor que té haver signat el Protocol d’Actuació en casos d’execucions hipotecàries perquè ha fet que s’evidenciara la intenció de tenir una actuació coordinada, amb contacte directe per a la millor resolució dels casos. La signatura del protocol ha fet, d’una banda que des del Jutjat i el Col·legi de Procuradors es tinga una major sensibilitat a l’hora de considerar la situació de risc com un aspecte a tenir en compte en els procediments legals, i per part de l’Ajuntament, s’han modificat procediments per a agilitzar l’emissió d’informes que poden portar a la paralització de les execucions”. A més, la regidora ha informat que “ens consta que altres jutjats han volgut signar un protocol similar”.

Igualment, s’ha observat que els casos d’execucions hipotecàries pràcticament han desaparegut i ara els casos que es presenten solen ser per impagament del lloguer de l’habitatge.

Els tècnics de serveis socials han posat en valor la gran quantitat d’ajudes que s’estan tramitant des d’aquesta àrea, amb el pagament del lloguer, ajudes d’alimentació i unes altres que estan facilitant la vida de molta gent que ho està passant malament. Mitjançant aquestes ajudes s’atén a totes les famílies sol·licitants d’habitatge social i els tècnics han deixat molt clar que des de l’Ajuntament s’assegura que totes elles tenen un sostre i reben tot el suport per part de serveis socials.

De fet, l’Ajuntament pretén ampliar el conveni per a tenir pisos pont, que són de gran ajuda en casos d’emergència i, especialment, en situacions produïdes per l’impagament de lloguer, la tramitació dels quals és molt més ràpida que en el cas d’una execució hipotecària.

Un altre dels temes abordats en la reunió ha sigut l’avantprojecte de llei de funció social de l’habitatge, que està previst per a octubre perquè s’està tramitant per procediment d’urgència. Aquesta llei pretén fer emergir habitatges buits i contempla la possibilitat d’exigir a les grans tinents d’habitatge que les posen a la disposició de les famílies sense recursos. A més, la llei contempla subvencionar ajudes a la rehabilitació, al lloguer i per a pal·liar la pobresa energètica.

A pesar que en la reunió, tant el PP com a Ciutadans s’han mostrat preocupats pel dret a la propietat privada, la regidora d’Habitatge ha apel·lat a la “necessitat de prioritzar el dret a un habitatge digne quan tantes persones estan en situació de risc social”.

En la reunió també s’ha fet constar la preocupació pel tema de les titulitzacions i s’ha informat des de la Regidoria d’Habitatge que se signarà un acord de col·laboració amb ADICAE per a recolzar i atendre problemàtiques derivades de la pèrdua d’habitatge.

Finalment, s’ha abordat el fet que si en les ordenances fiscals es contemplara la possibilitat de bonificar els habitatges cedits per considerar que tenen un ús social, podria incentivar als propietaris a posar en lloguer habitatges que fins ara estaven tancats.

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any