La regidora de Cultura deixarà de ser partícip en el procés d’atorgament de subvencions, deixant-ho “a criteri estricte dels tècnics”.

  • El vicealcade Nomdedéu diu que “la regidora de Cultura ha aconseguit augmentar la xifra de la subvenció de 32.000 € a 50.000 €"

VilaWeb
Redacció
18.08.2015 - 11:06

L’Ajuntament de Castelló va aprovar en la seua Junta de Govern Local del 7 d’agost, a proposta de la tinent d’Alcaldia i regidora de Cultura, Verònica Ruiz (Compromís), la convocatòria per a la concessió de subvencions a associacions culturals per a la realització d’activitats de desenvolupament i foment de la culturaVero Ruiz

El vicealcalde i portaveu municipal, Enric Nomdedéu, ha explicat en roda de premsa que “la regidora de Cultura ha aconseguit augmentar la xifra de la subvenció de 32.000 € a 50.000 €, una xifra molt més propera de la inicial, que era de 72.000 € i que l’anterior govern va anar rebaixant fins als 32.000 € de l’any passat”.

A més, la Regidoria de Cultura ha canviat el sistema de valoració a l’hora d’atorgar les subvencions. “Fins ara, es donaven pel fet de ser una associació i després aquestes justificaven amb factures tot allò que havien fet durant l’any. A partir d’ara, són els projectes, les actuacions i les propostes concretes les que es valoraran, el fet de ser associació no serà motiu suficient per a accedir a les subvencions i només s’atorgaran a aquelles associacions que complisquen amb els requisits”, ha explicat el vicealcalde, Enric Nomdedéu.

Per últim, una altra de les novetats en l’atorgament d’aquestes subvencions és que “a partir d’ara i, una vegada estiguen clares les bases i criteris pels quals es repartiran, la regidora delegada s’apartarà del procés de selecció, que es portarà a terme pels tècnics municipals. Així, aquesta deixarà de ser una decisió política i passarà a ser un criteri estrictament tècnic“, ha anunciat Nomdedéu.

A més, també s’han aprovat altres subvencions com la de Participació Ciutadana per a associacions de veïns i entitats integrades en el Consell Municipal de Participació Ciutadana per al foment de les seues activitats per valor de 70.110 €; una subvenció en matèria de sanitat per a associacions, organitzacions no governamentals i entitats que fomenten la sanitat pública per valor de 29.322 €; una subvenció de la Regidoria de Gent Major per a associacions de gent major a la ciutat per valor de 27.550 €; i una última de la Regidoria d’Igualtat per a realitzar projectes d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes per valor de 20.125 €.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any