La piscina Olímpica tindrà panells d’autoconsum fotovoltaic

  • Es preveu un estalvi econòmic de 14.000 euros a  l’any

VilaWeb
Redacció
21.01.2019 - 08:53

El regidor d’Esports, Enric Porcar, ha anunciat la instal·lació d’un sistema de panells fotovoltaics al sostre de la piscina Olímpica. Es tracta d’una instal·lació d’autoconsum fotovoltaic amb una potencia de 99kW, que estarà constituïda per uns 360 panells de 275W de potència cadascun. Això comportarà una reducció aproximada de 1.554 tones de CO2 en 25 anys i una generació d’energia renovable aproximada de 160.000 kwh a l’any.

El gerent del Patronat d’Esports, Francesc Rubio, ha valorat molt positivament aquesta innovació: “Es tracta d’una mesura amb la qual aconseguim reduir el consum elèctric, amb el consegüent estalvi econòmic, a més de ser una font d’energia neta a la ciutat”. Així, segons l’estudi tècnic previ, es calcula  un estalvi anual de 14.000 euros i una projecció de 450.000 euros estalviats en els pròxims 25 anys (en aquesta simulació es té en compte l’augment de l’IPC, del preu de la electricitat, la degradació dels panells etc.).

El projecte es portarà a terme amb finançament de l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial), que aportarà 100.000 euros amb un préstec a interès zero a retornar en 10 anys. La quantia de la lletra mensual que es pagarà serà menor que l’estalvi econòmic que generaran els panells fotovoltaics. Segons fonts de l’IVACE, es tracta de la instal·lació d’autoconsum més gran en edifici públic de les que han optat a aquesta ajuda l’any 2019.

La Fundació per a l’Eficiència Energètica i el Medi Ambient de la Comunitat Valenciana (Fundació f2e) ha sigut l’entitat que ha donat el suport tècnic necessari per a que el Patronat d’Esports hagi pogut presentar tota la documentació per a l’obtenció d’aquesta ajuda d’autoconsum de l’IVACE.

El gerent de la Fundació f2e, Víctor Gaceta, ha posat l’accent en la bona dinàmica de col·laboració entre Patronat, Ajuntament i Fundació, que és el que ha fet possible que aquest projecte sigui “una realitat i un referent per a empreses i particulars, fent de Castelló una ciutat més neta i sostenible”.

La Fundació F2e, de la que són patrons BP, l’Ajuntament de Castelló i la Universitat Jaume I, té com a objectiu impulsar l’actuació en els camps de l’eficiència energètica i el medi ambient a través de la formació, el recolzament d’iniciatives empresarials i la promoció de projectes d’innovació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any