La tertúlia proscrita

La CUP celebra aquest dissabte a Castelló la seua Assemblea Nacional

  • És la segona vegada que la reunió d'aquest organisme és convocada al País Valencià, i se celebrarà al Paranimf de la Universitat Jaume I

VilaWeb
Redacció
10.07.2015 - 07:27
Actualització: 14.07.2015 - 12:28

Les CUP celebraran aquest proper dissabte a la nostra ciutat la seua Assemblea Nacional. És la segona vegada que aquest organisme és convocat al País Valencià, i amb l’elecció d’aquest emplaçament geogràfic l’organització “vol deixar clara la continuïtat de la seua reivindicació de tot el marc nacional dels Països Catalans com el seu marc propi de lluita i de reivindicació”.

Segosn expliquen a la seua pàgina, “la Candidatura d’Unitat Popular celebrarà el proper dissabte 11 de juliol la seva Assemblea Nacional a Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana (País Valencià). És la segona vegada que la CUP celebra una Assemblea Nacional al País Valencià, on va obtenir els seus primers regidors a les darreres eleccions municipals. Amb aquest emplaçament, la CUP vol mostrar el seu compromís amb l’articulació dels Països Catalans. L’assemblea, on està cridada a participar tota la militància de l’organització, i on també es convida la militància de les organitzacions que conformen l’espai perla ruptura, servirà per debatre i aprovar la proposta organitzativa i l’estructura de gestió de la candidatura resultat del procés «Per la ruptura».

A les properes eleccions al Parlament de Catalunya del diumenge 27 de setembre, la CUP i les organitzacions participants en el procés “Per la ruptura” es presentaran sota la marca “CUP – Crida Constituent”. Aquesta candidatura, construïda conjuntament entre múltiples agents polítics neix amb la voluntat d’anar eixamplant la base social i els suports que rep entre el conjunt de la societat el projecte polític de la Unitat Popular.

L’any 2012 la CUP va decidir a l’Assemblea Nacional de Molins de Rei presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya sota el nom CUP – Alternativa d’Esquerres. Posteriorment es va negociar amb altres organitzacions de l’esquerra anticapitalista i del municipalisme alternatiu.

Enguany no ens trobem en el mateix escenari. Aquest cop la candidatura amb la que la CUP es presentarà a les eleccions és el resultat d’un procés que ha comptat amb la presència activa de múltiples i diferents agents. S’han realitzat tres rondes d’assemblees obertes que han fixat aquells elements que regiran la candidatura: els punts programàtics, el codi ètic, el procediment de confecció de les llistes i els noms de les persones que podran ser escollides en un procés de primàries obertes. I alhora, s’ha creat un espai permanent de reunió i trobada, que fa que, en aquests moments, l’espai Per la Ruptura, sigui ja un espai de treball consolidat que es troba en bones condicions per encarar la recta final cap a les eleccions del proper 27 de setembre”.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any