L’Ajuntament de Castelló i l’empresa Iberdrola han signat un conveni mitjançant el qual es comprometen a protegir els clients en situació de vulnerabilitat en aquesta ciutat. L’acord ha estat ratificat  en la seu del consistori castellonenc per Amparo Marco, alcaldessa de la ciutat, i Joaquín Longares, delegat territorial d’Iberdrola.

L’objecte del conveni, en el marc del compromís de les dues institucions amb els principis de solidaritat i servei a la comunitat, és establir els mecanismes de coordinació necessaris de cara a tractar d’evitar la suspensió del subministrament elèctric i/o de gas per impagament de la factura als ciutadans econòmicament desfavorits d’aquesta ciutat i a assegurar el seu immediat restabliment en el cas que ja s’haja procedit a la suspensió del mateix.

La protecció a la qual es refereix l’acord és aplicable a tots aquells clients que tinguen contractat el subministrament elèctric i/o de gas del seu habitatge habitual amb Iberdrola, residents en el terme municipal de Castelló de la Plana i que puguen, prèvia valoració tècnica i sol·licitud, ser beneficiaris d’una prestació econòmica destinada a l’atenció de necessitats bàsiques de subsistència en situacions d’emergència social.

En el marc del conveni, que tindrà una vigència inicial d’un any i serà prorrogable per períodes anuals, Iberdrola es compromet a no suspendre el subministrament d’electricitat i/o de gas a aquests clients en situació de vulnerabilitat mentre es gestiona la concessió, per part del consistori, de la citada prestació econòmica, que hauran de destinar a la satisfacció del deute derivat d’aquest subministrament.

Així mateix, la companyia s’ofereix a facilitar a l’Ajuntament de Castelló i als beneficiaris d’aquestes ajudes l’assessorament en matèria d’eficiència energètica, la informació i la formació que precisen sobre els diferents aspectes relacionats amb l’objecte de l’acord segellat en el matí d’avui. Finalment, ambdues institucions han acordat crear una comissió de seguiment del conveni per a la protecció dels clients en situació de vulnerabilitat, a la qual aportaran dos membres cadascuna.

L’alcaldessa ha agraït a Iberdrola la seua disposició a col·laborar amb el consistori en aquesta iniciativa i ha destacat que Castelló és el primer municipi del País Valencià que signa aquest tipus de conveni amb l’empresa.

Marco ha explicat que ajudar a les persones en situació de vulnerabilitat és una prioritat absoluta per al Govern de Castelló “és insostenible que entre un 10 i un 15 per cent de la població no puga fer front a les seues despeses energètiques o li supose un cost excessiu. Açò suposa que milers de famílies de Castelló estan vivint en condicions de mera subsistència. L’Ajuntament no pot romandre impassible davant una crisi que està canviant l’estructura de la societat i hem de protegir a les persones més vulnerables” ha afegit l’alcaldessa.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.