Habitatge valora que la resolució de l’Eurocambra reforça les polítiques per a regular el preu del lloguer

La Regidoria subratlla que suposa un impuls a la Llei del Govern que permetrà contindre els lloguers en zones tensionades

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló valora l’última resolució de l’Eurocambra que reclama als Estats membres que impulsen polítiques que garantisquen el dret a l’habitatge i regulen el preu del lloguer. Subratlla que aquest acord va en la línia del projecte de llei d’habitatge que tramita el Govern central, que permetrà als Ajuntaments regular el lloguer en zones tensionades.

“La crisi econòmica i l’especulació en els preus del lloguer està dificultant l’accés a l’habitatge a moltes famílies. A Castelló, l’adquisició per part d’un fons voltor d’un edifici en el Raval Universitari ha duplicat el preu del lloguer i ha provocat la marxa de 60 famílies del seu barri, mentre més de la meitat dels pisos d’aquest immoble romanen buits”, explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La regidoria destaca que l’acord del Parlament Europeu suposa un recolzament per a la posada en marxa “de les polítiques que defensen una regulació del mercat de l’habitatge”. Segons el departament d’Habitatge, l’Europarlament insta els socis i autoritats regionals i locals a adoptar disposicions legals, incloses normatives de lloguer clares, entre altres, la introducció de mecanismes de control de rendes com prepara la Llei Estatal d’Habitatge.

Garrido ressalta que el Govern està elaborant una normativa d’habitatge que, sobre la base d’un índex de preus de referència del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, possibilitarà a les autonomies i ajuntaments establir una contenció dels preus de manera temporal en una zona urbana amb mercat tensionat.

“L’actual sistema és insostenible. Segons el diagnòstic del Pla Estratègic d’Habitatge de la regidoria, el preu del lloguer va pujar a Castelló un 14% de 2015 a 2018, hi ha una necessitat de 4.260 habitatges (lloguers assequibles o habitatges socials) mentre hi ha 13.000 pisos desocupats”, conclou la regidora d’Habitatge.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.