La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló col·labora amb suport tècnic amb el Sindicat de Llogaters en el procés sancionador presentat davant la Conselleria d’Habitatge contra sis fons voltor que operen a Castelló, especialment en el Raval Universitari. El departament de María Jesús Garrido recolza l’elaboració d’un nou informe requerit per la conselleria sobre l’estat d’edificis afectats i les incidències denunciades.

“Confiem que aquesta nova documentació siga el pas definitiu perquè la conselleria òbriga l’expedient sancionador per abusos immobiliaris. Seria el primer expedient que s’obriria contra societats de capital de risc de la Comunitat Valenciana i el segon a Espanya”, afirma la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

“Des de l’Ajuntament hem estat recolzant al Sindicat de Llogaters de Castelló des de la seua creació al febrer i abrigallant-lo en la denúncia presentada contra els fons voltors. Aquestes societats van adquirir en el Raval Universitari antics habitatges de protecció pública, augmentant un 50% el preu del lloguer i pressionant a inquilins perquè s’anaren. A hores d’ara han marxat 60 famílies mentre més de la meitat dels habitatges d’un edifici de 174 pisos propietat d’un fons voltor estan buits”, afegeix Garrido

La regidoria afirma que el Sindicat d’Inquilins va presentar el mes de setembre passat en la direcció territorial de la Conselleria d’Habitatge una denúncia contra suposats abusos immobiliaris de fons voltor de la ciutat. Ara, la conselleria sol·licita més informació tècnica i aquest treball serà recolzat tècnicament pel departament municipal.

Entre altres incidències, els veïns detallen una falta de notificació en el canvi de propietat; inacció en el manteniment de zones comunes; falta de definició en l’empresa que gestiona els cobraments; canvi de panys en zones comunes sense previ avís; dificultats en l’accés al pagament de la renda; falta de comunicació en el venciment del contracte; conductes de pressió moral per a aconseguir la rescissió del contracte; i comprovacions il·lícites per part del servei de seguretat per a verificar qui viu accedint sense permís.

La regidoria va enviar, a més, una carta als fons voltor que inclou la moció de reprovació del Ple Municipal.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.