A la fila 5 s’han exhumat un total de 28 restes de represaliats, molts dels quals eren de L’Alcora, també alguns d’Alcalà de Xivert, dos d’Onda i d’Altura i un de Vinaròs, Segorbe i Alqueries. A la fila 8 s’han realitzat cinc exhumacions de dos represaliats de Càlig, i un de Castelló, Borriana i L’Alcora.

Al principi de la campanya eren 21 les demandes familiars sobre el total de 42 exhumacions previstes, l’existència de demandes prèvia en una fila es un dels factors importants per prioritzar les files a exhumar en aquest i futurs projectes, juntament amb l’existència de descendents directes d’edat avançada, i la possibilitat de completar files o iniciar les files des del principi per poder obtindré una seqüència ordenada d’exhumacions. A la finalització d’aquesta campanya i mitjançant les recerques de familiars realitzades pel nostre Grup, ajuntaments i familiars demandants i sensibilitzats en aquests projectes, s’ha aconseguit que el número de demandes s’incremente a 26 i s’haja localitzat a cinc nous familiars del total de 42 restes exhumats. Ajuntaments com el d’Altura, Almassora i L’Alcora, s’han implicat en el projecte cercant familiars i visitant i acompanyant a les famílies a peu de fossa.

Durant el mes de desembre està previst l’inici dels treballs d’exhumació de la Fila 2, un total de 18 restes de víctimes de la repressió franquista, mitjançant el projecte impulsat pel nostre Grup i aprovat i subvencionat per la Generalitat Valenciana. Hi ha 5 demandes familiars i busquem localitzar i informar a la resta de famílies dels represaliats. Qualsevol ajuda que pugueu donar en la localització és important. Podeu avisar al nostre correu memoriac@memoriacastello.cat o als contactes que tingueu tant del nostre Grup com d’Arqueoantro. (EN CURSIVA LES VÍCTIMES DE LES QUALS S’HA DE LOCALITZAR A LES FAMÍLIES)

FILA 2

1 -Antonio Roca Peña                        Benicàssim

2 -Agustín Casañ Calvo                             Benicàssim

3 -Alejandro Miralles Recatalá                Nules

4 -José Martí Martí                            Vall d’Alba

5 -Manuel Agustí Claramonte            Almassora

6 -Vicente Clausell Safont                         Almassora

7 -Bienvenido Puerto Monferrer        Toga

8 –Modesto Bernat Vilar                    Onda

9 -José Nebot Redón                                 L’Alcora

10 –Antonio Insa Bodi                        Onda

11 –Ángel García Campos                    Ludiente

12 –José Serrano Galmes                   Castelló

13 -Vicente García Mor                      Benicàssim

14 -José Barreda Pitarch                    Castelló

15 -Cristóbal Montoliu Miravet              L’Alcora

16 -Manuel Gargallo Aicart                     L’Alcora

17 –José Pons de la Puerta                 Almassora

18 -Antonio Casino Recatalá                   Vilavella

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.