La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló ha anunciat la concessió l’acreditació per a la realització del programa Erasmus Plus per part de la Unió Europea, una autorització que permetrà que el consistori gestione aquests programes en coordinació amb els centres educatius. En concret, Educació podrà facilitar la realització de pràctiques per a l’estudiantat de Formació Professional en altres països membres. Està previst que l’Erasmus Plus que coordinarà el consistori s’allargue fins al 2027.

El regidor d’Educació a l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, ha celebrat el que considera “un pas importantíssim per a millorar la formació curricular i extracurricular de l’alumnat d’FP, multiplicar les possibilitats i les oportunitats laborals i fer encara més interessant aquesta via formativa”. Mezquita també ha assegurat que “el programa Erasmus Plus és una oportunitat per a la ciutat, ja que ara estem en disposició d’exportar els nostres coneixements i nodrir-nos de tot allò que fan altres països en àmbits tan importants com la sostenibilitat, la indústria ceràmica o la gestió de l’aigua”.

El regidor també ha volgut agrair la col·laboració dels centres que han participat en este procés i ha recordat que “tenim assegurades set campanyes, en les quals hi haurà finançament per al programa i això és garantia d’estabilitat i de marge per a consolidar el projecte”. Mezquita ha puntualitzat que el professorat també es pot beneficiar d’aquestes beques i conèixer experiències relacionades amb la igualtat de gènere o l’aplicació de tècniques d’indústria 4.0 a aquestes branques de l’ensenyament.

L’acreditació obre les portes a la participació “tant els centres de la capital de La Plana com els centres de pobles propers”, com ha explicat Mezquita i suposa una oportunitat per a acostar la realitat laboral a l’alumnat, a més de potenciar l’aprenentatge d’altres llengües d’arreu del continent. En eixe sentit, està previst que les beques arriben a cobrir tant la mobilitat com les dietes. Per a la correcta realització de les pràctiques i per tal d’afavorir el seguiment dels estudis entorn als graus superiors, el consistori tindrà en consideració el calendari lectiu per a organitzar les estades.

Ara, el consistori tindrà un rol de mediador entre les empreses estrangeres i facilitarà l’establiment de sinergies amb les firmes autòctones per tal que puguin rebre alumnes d’arreu d’Europa. Aquestes polítiques van en la línia de les conclusions estretes de la Mesa d’FP organitzada per la Regidoria d’Educació a principis de 2020. El conseller d’Educació, Vicent Marçà, va obrir una jornada en la qual van aportar les seues experiències i necessitats els centres educatius de Castelló que ofereixen aquests estudis reglats, les institucions implicades en la formació professional i empreses de diversos sectors i associacions professionals de les comarques del nord.

Fins al moment només es podia accedir al programa Erasmus Plus mitjançant consorcis i els Instituts d’Educació Secundària. El curs passat la Unió Europea va obrir la possibilitat de què les entitats locals pugueren accedir a l’acreditació d’Erasmus Plus. De tal manera, l’Ajuntament de Castelló va sol·licitar l’accés al programa amb la col·laboració de centres educatius de la ciutat com ara el Vicent Castell, L’IES Politècnic i el Caminàs. L’objectiu que es planteja amb aquest iniciativa és el foment dels estudis lligats al medi ambient, la gestió de l’aigua i materials sostenibles com la fusta.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.