La Regidoria de Cultura, dirigida per Verónica Ruiz, ha facilitat el trasllat de les obres pictòriques per a l’Altar Major de la Cocatedral de Santa Maria, que van ser encarregades al pintor Traver Calzada. Així, les Brigades Municipals de l’Ajuntament de Castelló han realitzat tasques de suport logístic per a traslladar les peces des del taller de l’artista fins a la Cocatedral.

A més, l’Ajuntament de Castelló també ha assumit el pagament de més de 4.500 € per a realitzar el transport especial i descàrrega amb grua dels quadres i també de la realització d’unes rampes realitzades ex profeso perquè la grua poguera accedir a la Cocatedral.

D’aquesta manera, des de la Regidoria de Cultura es contribueix a enriquir el patrimoni cultural i artístic de la ciutat de Castelló amb la corresponent contribució econòmica per a la creació dels dos quadres que, a partir d’avui, vestiran l’Altar Major de Santa María.

El conjunt artístic pintat per l’artista castellonenc Vicente Traver Calzada és de magnífiques dimensions i respon a dues de les obres que ell mateix va dissenyar per a crear el Retaule de l’Altar Major de Santa María, amb un total de 10 peces. En aquesta primera fase, les obres desenvolupades han sigut ‘Asunción de la Virgen María’ i ‘Dormición de la Virgen María’.

Cal destacar que l’Ajuntament va destinar també altres 60.000 € al projecte de la Cocatedral de Santa María, que van ser abonats ja durant el passat any 2014 i l’actual 2015, tal com establia el conveni signat per a l’execució d’aquesta primera fase de creació del Retaule.

 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.