Un resultat per avergonyir-se. És l’únic comentari que es pot fer, després del partit que jugar (?) ahir el Vila-real al camp del Madrigal, ara Estadi de la Ceràmica, contra una Roma que li va ser superior en tot moment. Els italians es van passejar pel camp com si fora casa seua, davant l’estupefacció dels aficionats grocs i l’entusiasme dels seus molts seguidors que havien vingut a Vila-real amb l’esperança de veure com el seu equip aconseguia la victòria… i amb el resultat que el que aquest va traure va ser una golejada.

Els gols aconseguits pels visitants, als minuts 32, 65, 79 i 86 –amb triplet de Dzeko–, van ser com quatre cops de martell sobre l’equip groc, i efectivament els homes de Fran Escribá semblaven enfonsar-se més i més en rebre’ls, sense ser però capaços no ja de contrarestar-los, sinó d’almenys aturar la sagnia. Hi ha vegades que un equip perd amb honor; ahir, el Vila-real ho va fer sense.

D’acord, ara caldrà jugar el partit de tornada Roma. Si fora possible no jugar-lo… Dissortadament, els jugadors groc s’hauran de desplaçar a la capital italiana, com a mínim a intentar no fer (encara) més el ridícul en Europa. I algú, algú, hauria d’assumir responsabilitats sobre el que va passar al Madrigal. Com deia un aficionat groc, “voleu dir que ha jugat el Vila-real? Voleu dir que no hi han tret un equip de Tercera?”. Sense més comentaris.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]