El Vila-real no passa de l’empat 1-1 contra l’Eibar però entra en zona Champions

• Jaume Costa va aconseguir el gol dels groc al minut 85, quan ja semblava que l'equip cauria derrotat al Madrigal

23.11.2015 - 10:39

Els seguidors del Vila-real poden tenir la sensació, lògica, que un empat 1-1 a casa és un pobre resultat per a un equip com el Vila-real. Però, en canvi, i gràcies als resultats dels equips rivals en la zona alta de la classificació, aquest únic punt aconseguit permet als grocs tornar a situar-se en zona Champions, com a quarts classificats de Primera, amb 21 punts, els mateixos que el Celta, que és cinquè, i amb tres punts menys que el Madrid, que és tercer.

La veritat és que el partit va ser d’aquells canviants, amb una disparitat en el domini del camp, de manera que tot feia pensar que qualsevol dels dos equips podria assolir la victòria. I el fet va ser que els bascos es van avançar al minut 27, es van retirar vencedors al vestuari en finalitzar la primera part, i anaven passant els minuts de la segona i el partit continuava amb victòria visitant. Pitjor encara, el col.legiat  navarrés Prieto Iglesias va castigar amb penalti una acció de Jaume Costa, però afortunadament el porter Areola va saber aturar-lo. Només al minut 85, quan semblava acostar-se inexorable la fi del partit, el mateix Jaume Costa, després que el partit havia quedat reduït a deu jugadors per equip, aconseguia finalment el gol de l’empat i, amb ell, la quarta posició de la Lliga.

Pel que fa al filial groc, al grup tercer de Segona B, va empatar també 1-1, en el seu cas al camp de l’Huracà i, amb 28 punts, continua com a segon classificat del grup, a un sol punt de distància del Reus, que és primer, i a quatre ja del Cornellà, tercer classificat.