La tertúlia proscrita

El Vila-real derrota el Llevant i és a un punt de la Champions

• Els grocs tenen 34 punts, i el Madrid, que és el quart classificat, en té 35

22.01.2018 - 10:19

Els homes de Javi Calleja han presentat de manera ben seriosa la seua candidatura a afegir-se a l’exclusiu club d’equips de Champions. Almenys pel que fa relació a ells no hi serà; i és que el Vila-real va acomplir el seu deure, va derrotar el Llevant 2-1 i resta ara a un sol punt del quart classificat, ni més ni menys que tot un Reial Madrid.

Els gols dels grocs els van aconseguir al minut 25, quan els porter granota es va veure obligat a fer caure Castillejos per evitar el gol; Trigueros va saber transformar el penalti, i el gol va pujar al marcador. El partit, que fins eixe moment havia vist ja com els locals amenaçaven la porteria llevantinista de manera continuada, va començar a indicar cap a on es decantaria la victòria.

El segon gol va arribar a poc de reprendre’s el partit, després del descans, al minut 51, quan Cheryshev va aprofitar una passa d’Ünal per fer entrar la pilota a la porteria visitant. La victòria groga prenia ja trets de definitiva, i no la va fer trontollar ni tan sols el gol llevantinista, aconseguit ja durant el temps afegit, a partir d’un penalti que l’àrbitre va xiular d’una manera potser massa rigorosa. Els tres punts eren ja al sac i ben lligats, i el Madrid ja pot sentir el seu alè frec a frec. La Champions ja no sembla en absolut un somni impossible.

Per la seua banda, i pel que fa al grup tercer de la Segona B, el filial groc es va imposar 5-0 a l’Ontinyent, amb gols de Franquesa (minut 4), Dalmau (27), Dario (41), novament Dalmau (54) i Mario (73); i ara, amb 43 punts, continua segon del seu grup, a quatre del líder Mallorca i amb sis punts d’avantatge sobre l’Elx, que és el tercer classificat.