El tall al trànsit del tram de Lledó pròxim a la basílica es farà de manera alterna durant la retirada del paviment

  • La mesura evitarà des d'aquest dilluns, 28 de febrer, la restricció total de la circulació fins que concloga la construcció del passeig per als vianants i el carril bici

VilaWeb
Redacció
26.02.2022 - 18:31

Les obres de millora de l’avinguda de Lledó de Castelló avancen amb la retirada a partir d’aquest dilluns, 28 de febrer, de les vorades i del paviment en el tram comprés entre la rotonda de la ronda nord i la basílica. Els treballs obligaran a la restricció del trànsit rodat en aquesta zona, encara que les limitacions de circulació s’aplicaran de manera alterna per a garantir el pas del transport urbà i dels vehicles particulars.

En una primera fase quedarà tallat el carril en direcció al temple des de la citada rotonda de la ronda nord i s’habilitarà el vial en sentit cap al centre urbà. Una vegada demolit el ferm en aquesta meitat de l’avinguda, s’actuarà al revés, de manera que el trànsit rodat podrà passar pel carril que va cap a la basílica. L’accés a la mateixa podrà realitzar-se en qualsevol cas des del Camí la Plana i el Caminás. L’empresa adjudicatària senyalitzarà la zona per a informar la ciutadania de l’habilitació dels itineraris alternatius a partir d’aquest dilluns.

Una vegada renovat el ferm i construït el passeig central i el carril bici, el projecte no contempla el pas de vehicles en aquesta part de l’avinguda, excepte per al transport públic -línia d’autobús amb parada en la residència per a persones majors Verge de Lledó- i els cotxes autoritzats. La resta de vehicles particulars podran transitar cap al Caminàs des del Camí La Plana. També podran utilitzar aquesta entrada l’alumnat i professorat del col·legi Lledó, que a més disposa del vial annex al riu Sec per a arribar al centre.

Està previst que les obres en aquest tram finalitzen al juny. Els treballs de demolició del paviment duraran entre dues i tres setmanes, segons han informat des de l’adjudicatària.

Les obres, que van arrancar a principis d’aquest mes de febrer, han començat en el tram més pròxim a la basílica, on ja s’ha procedit a la reposició de les canalitzacions d’aigua potable.

A la fi de març les obres es traslladaran al traçat comprés entre la rotonda de la ronda nord i la de Tombatossals, on continuaran fins a agost. A l’estiu, i una vegada haja conclòs el curs escolar i aprofitant el període vacacional per a minimitzar l’afecció a veïns, escolars i comerços, les obres se centraran en el Tram 1, entre Tombatossals i la plaça de Maria Agustina.

El projecte de millora de la mobilitat per als vianants i ciclista de l’avinguda de Lledó de Castelló transformarà en un termini d’11 mesos aquest vial emblemàtic en un itinerari accessible, segur i sostenible en el qual convisquen harmònicament vianants, bicicletes i vehicles de motor.

L’actuació, de 3,3 milions d’euros d’inversió cofinançada al 50% pels fons europeus FEDER i el Consistori, implica el desenvolupament d’un carril bici d’1,5 quilòmetres entre la plaça de Maria Agustina i la basílica de Lledó i consolidarà un gran eix per a vianants i un nou espai de trobada, d’oci saludable i impuls comercial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any