El Refugi Antiaeri de la plaça Tetuan ha superat ja les 4.000 visites des que s’inaugurara fa escassament un mes. Concretament, dilluns passat, quan es complia just un mes des de la seua obertura, va aconseguir els 4.076 visitants. A més, recentment la Regidoria de Cultura ja ha rebut l’interès de dos instituts de la ciutat, com el són l’IES Sos Baynat i l’IES Tombatossals, per a visitar-lo de cara al pròxim curs.

El refugi es va obrir al públic el passat 6 de juliol, en un acte que va comptar amb l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, i el conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà. Aquesta construcció de defensa passiva ha sigut recuperada per la Regidoria de Cultura per a recordar a milers de vides que cercaven refugiar-se del terror i posa en valor la pervivència d’una democràcia lliure i sana.

Aquest espai va ser construït l’any 1937, davant els continus bombardejos i atacs de l’aviació i dels vaixells franquistes durant la Guerra Civil. Així, l’Ajuntament ha recuperat i rehabilitat el refugi davant la ferma convicció de mostrar la crueltat a la qual va estar sotmesa la ciutadania de Castelló amb l’objectiu de donar a conèixer la història de la ciutat i contribuir a la consolidació de la cultura de la pau.

Es calcula que a Castelló hi havia al voltant de 300 refugis privats i 43 refugis públics. La rehabilitació del Refugi Antiaeri de la plaça Tetuán forma part del que serà el Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC) impulsat per la Regidoria de Cultura, i es pot visitar de dimarts a dissabte de 16.00 a 19.00 h de la vesprada i els diumenges al matí, de 10.00 a 14.00 h.