La pròxima sessió plenària de l’Ajuntament de Castelló inclourà en l’ordre del dia la sol·licitud de delegació de competències al Conselleria d’Educació per a actuar al CEIP Mestre Canós, un dels centres inclosos en el Pla Edificant de la ciutat. Així ho ha confirmat el regidor d’Educació, Francesc Mezquita, qui també ha apuntat que aquest tràmit permetrà procedir a la licitació del projecte de nova construcció del centre.

«Avancem significativament en la tramitació d’aquest projecte que suposarà la renovació integral del centre, una reivindicació històrica de la comunitat educativa del Mestre Canós les instal·lacions del qual superen les sis dècades», ha explicat Mezquita. El regidor ha recordat que «aquest és un dels centres que més requereixen una intervenció i, afortunadament, hem rebut el vistiplau de totes les parts implicades per a incloure’l en aquesta primera fase del Pla Edificant de la Conselleria d’Educació».

A finals de 2019, d’acord amb els serveis tècnics municipals, l’Ajuntament de Castelló va modificar la proposta d’actuació al CEIP Mestre Canós Sanmartín, la qual va passar de reforma a nova construcció. D’aquesta manera, el projecte que ara podrà licitar el consistori inclourà l’enderrocament de l’edifici existent, amb la finalitat de construir un nou centre en el mateix solar. La modificació es va basar en les instruccions tècniques i en el programa de necessitats emés per la Conselleria d’Educació.

En el pressupost de 2021 del Pla Edificant s’ha inclòs 140.000 euros per a la licitació del projecte del Mestre Canós. En total, la Conselleria d’Educació invertirà 8,3 milions d’euros a Castelló durant el pròxim exercici pressupostari per a la reforma o renovació integral de quatre centres a la ciutat.

Tant les obres de remodelació del CEIP Herrero com les del Vicent Marçà han estat ja adjudicades i es preveu que la seua execució comence en els pròxims mesos i s’estenga durant l’any 2021. Cal destacar que el consistori ultima també els treballs d’adequació de dos solar per a la ubicació provisional dels alumnes mentre duren les obres. La reubicació i el posterior desenvolupament de l’activitat lectiva en els nous espais temporals seguiran les màximes dels plans de contingència del centres per a la prevenció dels contagis de Covid-19.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.