El Planetari de Castelló inaugura l’estiu amb una programació plena d’activitats gratuïtes

  • Els més xicotets podran gaudir d'una escola d'estiu, tallers d'art i ciència, un contacontes i una ludoteca

VilaWeb
Redacció
16.07.2017 - 15:24

Un any més, la Regidoria de Cultura, dirigida per Verònica Ruiz, ha creat un programa didàctic i divertit per al Planetari de Castelló en els mesos de juliol i agost amb una àmplia oferta de diverses activitats per a totes les edats. D’aquesta forma, tant els més xicotets com els més majors podran conèixer d’una manera interessant i entretinguda el món astronòmic i científic. A més, totes elles, excepte les projeccions d’astronomia, són gratuïtes per a tots.

Durant tot l’any, el Planetari posa a disposició del públic una sèrie d’interessants exposicions. No obstant això, aquest estiu destaquen algunes com “Els tresors de Tutankamon”, que inclou un documental i la mostra d’objectes trobats en la tomba del faraó egipci, “Holografies”, “Física dels minerals”, “Fòssils de Castelló”, “Illes Columbretes” i “Pèndol de Foucault i espills corbs”. L’horari d’aquestes exposicions serà de dilluns a diumenge de 10:30 a 13:45 hores i de 17 a 20:45 hores.

També de dilluns a diumenge, els xiquets d’entre 3 i 12 anys podran acudir de 9:30 a 13:30 hores a l’escola d’estiu, organitzada per Sagals. Ací aprendran sobre astronomia i ciència mentre es diverteixen amb altres xiquets de la seua edat en aquesta època de vacances. Per a poder participar, hauran de ser inscrits en l’activitat, podent gaudir d’aquesta experiència un màxim de 2 setmanes.

Durant aquest mateix període de la setmana, tant xicotets com a majors podran ser espectadors de projeccions d’astronomia, l’única activitat no gratuïta. El preu de l’entrada per als majors d’edat és de 4 euros i el de menors, famílies nombroses, majors de 65 anys i jubilats de 3 euros. Els horaris varien segons el dia de la setmana: de dilluns a divendres de 18 a 20 hores i els dissabtes i diumenges d’11 a 20 hores.

Els títols que es transmetran tenen una durada aproximada de mitja hora i són “Deep sky” (“Cel profund”), un documental que mostra imatges obtingudes per observatoris de tot el món tant des de la superfície de la terra com des de l’espai; “Explorant el sistema solar”, un viatge pels diferents escenaris del sistema planetari; “La xiqueta que sabia caminar al revés”, un conte quina protagonista va aprendre a caminar d’aquesta manera per a tenir sempre el cel als seus peus; i “De la terra a l’univers”, una experiència per a conèixer des de les teories dels antics astrònoms grecs fins als avanços de l’actualitat.

Tots els dilluns a les 18 hores, els xiquets podran participar amb els seus pares en l’activitat d’art organitzada per Union Art Pro. En ella, tota la família podrà construir figures de constel·lacions amb materials reciclables. Mentrestant, podran aprendre sobre mitologia i els déus que van donar nom a aquests grups d’estrelles.

Els dimecres i els divendres a la mateixa hora, els xiquets d’entre 5 i 12 anys podran participar en els tallers de ciència organitzats també per Sagals, en els quals podran crear des de microscopis casers fins a gelats en 5 minuts: “Disc de Newton” (5 de juliol), “Moc, gelificació de materials” (7 de juliol), “Mesurament del *PH: Fenolftaleïna” (12 de juliol), “Neus de colors” (14 de juliol), “’Maicena’ 2.0” (19 de juliol), “Paracaigudes” (21 de juliol), “Empremtes dactilars” (26 de juliol), “Pompes quadrades” (28 de juliol), “Creix-pèls de cap” (2 d’agost), “Arena ‘kinètica’” (4 d’agost), “Extracció de clorofil·la” (9 d’agost), “Microscopi caser” (11 d’agost), “Efecte òptic: poal que levita” (16 d’agost), “Gelat en 5 minuts” (18 d’agost), “Torre de líquids” (23 d’agost), “Mini-helicòpter” (25 d’agost), “Holograma” (30 d’agost) i “Pompes gegants” (1 de setembre).

Els dissabtes a les 18:30 hores també podran gaudir d’una activitat organitzada per Los Gatos con Batas, que consistirà en un contacontes de ciència, que narrarà contes clàssics, biogràfics, d’experiments, de viatges per l’espai i moltes aventures més. “Cajal, un conte al microscopi” iniciarà la programació l’1 de juliol, seguit de “Newton, a muscles de gegants” (8 de juliol), “Patufet i el pet del bou” (15 de juliol), “Els tres porquets arquitectes” (22 de juliol), “De viatges i bestioles: Maria Merian i Charles Darwin” (29 de juliol), “Curie, un conte actiu” (5 d’agost), “Missió blava: J. Cousteau i S. Earle” (12 d’agost), “La dama dels arbres: K. Sessions i W. Maathai” (19 d’agost), “El poder dels llibres: Rachel Carson” (26 d’agost) i “Hipatia, la llum del pensament” (2 de setembre).

Los Gatos con Batas també han organitzat una ludoteca de ciència per a xiquets de 4 a 12 anys que obrirà tots els diumenges a les 18:30 hores. En ella faran diferents i divertits jocs perquè els més xicotets s’ho passen bé aprenent sobre naturalesa, com bingos de bestioles, d’aus, baralles de simis, animals marins, formigues matemàtiques, ninjes químics…

Finalment, tant xiquets com adults podran acudir tots els dimecres de 22:30 a 00:30 per a observar el cel nocturn amb telescopis, a través dels quals podran admirar els cossos celestes des de l’esplanada que es troba enfront de l’edifici.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any