La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló subratlla que el diagnòstic del Pla Estratègic d’Habitatge estima una inversió de 25 milions d’euros per a cobrir en els próxims anys la demanda d’habitatge social, lloguers assequibles o d’ajudes existent a la ciutat. L’estudi elaborat per la cooperativa Espacio Común situa una necessitat 4.260 llars.

“El Pla Estratègic ens servirà per a impulsar un programa d’acció en aquesta legislatura que garantisca el dret a l’habitatge i complisca amb la llei de la funció social de la Generalitat Valenciana. El parc públic residencial que depén de la Generalitat i l’Ajuntament a penes representa l’1% del total d’habitatges. En aquest mandat tenim el repte d’incrementar al costat del Consell la xifra d’habitatges públics a la ciutat, activar la bossa de lloguer social i mobilitzar pisos buits de grans propietaris que permeta atendre la demanda de 4.260 persones”, afirma la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

L’anàlisi del Pla Estratègic assenyala que existeixen 695 habitatges públics que depenen de la Generalitat i l’Ajuntament. La regidoria ressalta per a arribar a la demanda restant de 3.500 s’impulsarà l’ampliació del parc d’habitatge en col·laboració del Consell d’acord amb l’estratègia de la pròpia Conselleria d’Habitatge, que preveu doblegar en deu anys el nombre d’habitatges amb protecció. Castelló passaria de 695 a prop de 1.300 en un horitzó d’una dècada.

La Regidoria subratlla que el Pla Estratègic realitza una estimació de despesa per a garantir 4.260 llars de 25 milions en els següents anys, una xifra que inclouria tant ajudes al lloguer o la hipoteca com la promoció o adquisició d’habitatges públics. Recorda que enguany ha augmentat el parc públic en 12 habitatges, de les quals 9 han sigut adquirides per la conselleria i tres han sigut recuperades per l’Ajuntament després de quedar en desús, i que el Consell ha iniciat els tràmits per a rehabilitar un edifici públic de l’avinguda Caputxins que propiciarà 12 lloguers socials. També indica que la conselleria i l’Ajuntament ofereixen ajudes per a lloguers.

El departament de María Jesús Garrido espera aconseguir noves dotacions amb el Pla de Compra d’Habitatge Públic i amb el futur conveni del decret de tanteig i retracte. També confia en la nova bossa de lloguer social, que en 2021 inclourà incentius per als propietaris perquè cedisquen pisos a aquesta mesura.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.