El Patronat Municipal de Festes de Castelló ha convocat per a dijous que ve, 1 d’abril, el Consell Rector ordinari al qual elevarà la proposta de pressupost per a 2021. Uns comptes que ascendeixen a 986.016 euros i que s’adapten al context actual derivat de la covid-19 i a la impossibilitat de celebrar uns certs actes i activitats, entre elles les festes fundacionals de la Magdalena, que van quedar suspeses ja el mes de gener.

La proposta de pressupost de Festes redueix en 318.000 euros el del 2020, que va ser d’1.304.015 euros, que ja va haver de reajustar-se per la crisi sanitària després de la suspensió de la Magdalena i de la pràctica totalitat de la programació prevista. L’aportació municipal a l’organisme autònom de festes aquest 2021 és de 981.016 euros, mentre que els 5.000 euros restants provenen de taxes i altres ingressos. No es preveu ingressar res ni de patrocinis ni de concessions administratives (carpes i fondes). El regidor de Festes i president del Patronat Municipal de Festes, Omar Braina, ha especificat que “els més de 300.000 euros de reducció del pressupost d’enguany es destinaran a polítiques de benestar social per a pal·liar els efectes de la covid-19 en els sectors més vulnerables”.

En aquests comptes, es manté una línia de subvencions dirigides a les gaiates, la gestora de gaiates, ens vinculats, Federació de Colles, Festes de Carrer i grups perifèrics. Unes ajudes que s’han ajustat a la realitat derivada de la suspensió de les festes. “Malgrat que les festes de la Magdalena estan cancel·lades, hem volgut mantindre ajudes al món de la festa, per a continuar donant-los suport així en un moment com aquest”, ha explicat Braina.

És un pressupost adaptat al context derivat de la covid-19, que descendeix respecte al de l’any passat a causa de la impossibilitat de celebrar la Magdalena, i altres festes com a Sant Antoni i Carnestoltes, que ja van quedar suspeses al gener. Els comptes mantenen partides econòmiques en previsió de poder organitzar actes o activitats al llarg de l’any, sempre que l’evolució de la situació epidemiològica a la ciutat ho permeta i no suposen risc sanitari.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.