El Grup Motor de Participació Ciutadana planteja tallers en els districtes per a elaborar el autorreglament de pressupostos participatius

  • També es realitzarà un ‘Focus Group’, un grup de debat amb la major diversitat possible per a anar dissenyant aquesta eina de participació

VilaWeb
Redacció
14.07.2017 - 11:14

 

Crear un autorreglament dels pressupostos participatius per als pròxims anys, eixe és l’objectiu principal del Grup Motor de Participació Ciutadana que s’ha reunit aquesta mateixa setmana. Aquest nou projecte municipal, dut a terme a partir de la voluntarietat de col·lectius i particulars ajudarà a les regidories de Participació Ciutadana, dirigida per la vicealcaldesa Ali Brancal, i de Transparència, dirigida per Ignasi Garcia, a impulsar una nova forma de fer en els pressupostos participatius.

El procés de creació del autorreglament dels pressupostos participatius constarà de dues parts, una primera en la qual es realitzarà un diagnòstic de la situació actual i una segona amb la formulació concreta del reglament. Per a la primera fase s’ha previst la realització de tallers participatius en cada districte i en llocs oberts i concorreguts per a fomentar la implicació del veïnat i de la gent que passe pel carrer. A més, també es realitzarà un ‘Focus Group’, un grup de debat amb la participació de 20 persones: 10 que hagen participat en el procés de pressupostos participatius 2017 i altres 10 que no ho hagen fet, amb diversitat de sexe, edat, districte, etc.

El col·lectiu del Grup Motor de Participació Ciutadana està format per representants d’associacions i ciutadans particulars. Així, a la reunió mantinguda durant aquesta setmana, van acudir representants de l’Associació Projecte Biocustodia, Associació Fedascica, Associació de Veïns Segon Molí, Associació Romanesa Castellonenca, Associació Acosur (comerç zona sud), Associació de Veïns La Aduana, Associació de Veïns Primer Molí i Castelló en Moviment, així com ciutadans particulars.

A més, el Grup Motor s’encarregarà d’ajudar, assessorar i orientar a l’equip tècnic amb què compta el consistori amb l’objectiu d’establir contacte amb col·lectius, associacions i entitats de la ciutat. Es pretén arreplegar la seua opinió i promoure el debat sobre els aspectes clau que ha de reunir un procés de participació pensat per i per als ciutadans i ciutadanes. El grup també tindrà un paper actiu en la difusió i comunicació del procés.

El regidor de Transparència i Modernització, Ignasi Garcia, destaca que “la constitució d’aquest grup s’emmarca en la intenció de l’equip de govern de potenciar la participació de la ciutadania en la presa de decisions públiques. És un pas més en aquest objectiu, l’ànim del qual és implementar actuacions que seguisquen aquesta senda que ens hem marcat”, ha assenyalat Garcia.

Ali Brancal, vicealcaldesa i regidora de Participació Ciutadana, anima als veïns i veïnes de Castelló a “convertir-se en part activa de la presa de decisions del seu ajuntament. Tots i totes estan convidats a formar part del grup, dels tallers i dels debats. Des de l’equip de govern els animem a participar de ple en els canvis en la seua ciutat”, ha dit Brancal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any