El Govern Municipal lamenta que el Partit Popular siga injust amb els joves de les grans poblacions

  • El regidor d'Educació, Enric Porcar, ha aclarit que “enguany les famílies han escollit els centres i no els centres les famílies”

VilaWeb
Redacció
23.06.2016 - 08:16

El Govern Municipal de Castelló ha lamentat el veto a la declaració institucional plantejada pels signants del Pacte del Grau (Compromís, PSPV i Castelló en Moviment) en la qual sol·licitaven a la Diputació Provincial que ampliara el nombre de beques aprovades, sense cap discriminació per als municipis de més de 10.000 habitants, com en el cas de Castelló, en la mateixa quantia que en 2015 i que habilitara la dotació pressupostària necessària per a cobrir aquesta ampliació.

El grup popular en l’Ajuntament ha al·legat a l’hora de vetar aquesta declaració que les beques estan dirigides a pobles amb menys recursos. Davant aquesta afirmació, el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Enric Porcar, ha manifestat que “els territoris no són rics ni pobres, són els habitants de cada població els que poden ser baremats segons la seua renda familiar, per açò, que el Partit Popular al·legue aquest argument ens sembla profundament injust amb els joves de la ciutat de Castelló i resta de municipis de més de 10.000 habitants”.

“Considerem que es tracta d’una forma molt sectària de dirigir una Diputació, ara que ells no governen en la majoria dels municipis de més de 10.000 habitants. La Diputació de Castelló porta temps fent gala d’un eslògan, ‘135 municipis, una única identitat’, que és profundament fals, ja que aquesta actitud ens demostra que només beneficien a aquelles poblacions en les quals governen”.

D’altra banda, el regidor d’Educació ha volgut aclarir que “no és cert que les famílies castellonenques no hagen pogut triar el col·legi dels seus fills, de fet el 97,1% dels xiquets valencians estarà escolaritzat en una de les seues prioritats. El procés d’admissió d’enguany ha millorat la llibertat de les famílies, podent triar fins a 10 opcions d’escola, mantenint la igualtat de condicions en la baremació de cadascuna d’elles”.

Porcar ha recordat que “enguany, les famílies han escollit els centres i no els centres les famílies. La nova puntuació per a realitzar la baremació ha atès criteris objectius per a garantir la igualtat d’oportunitats sense permetre que els centres atorgaren punts subjectius que no atenien a cap criteri de rigor. A més, cal recordar que la baremació de cada sol·licitud l’ha realitzat de forma automàtica un programa informàtic per a garantir la transparència i l’eficàcia”.

Finalment, l’edil d’educació ha conclòs dient que “un altre element que ha modificat substancialment el procés d’admissió ha sigut la baixada de ràtios per a millorar la qualitat educativa; tenint en compte que hi havia menys places per unitat es podria haver ressentit el percentatge d’admissions de les sol·licituds”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any