La tertúlia proscrita

El govern de Castelló lamenta que l’extrema dreta s’opose a acabar amb la violència masclista i a reforçar el 8M

  • L’Acord de Fadrell denuncia que VOX tombe declaracions institucionals per la igualtat real de dones i homes

VilaWeb
Redacció
21.02.2022 - 18:44

Els partits del govern de l’Ajuntament de Castelló han lamentat que el grup municipal de VOX haja vetat tres declaracions institucionals per acabar amb la mutilació genital femenina, per commemorar el Dia Internacional de les Dones i per posar fi a l’escletxa salarial. De fet, l’Acord de Fadrell insisteix en que una vegada més l’extrema dreta tomba una declaració institucional que pretén denunciar el vertader problema de drets humans que suposen totes les formes de violència contra la dona així com les corresponents polítiques socials per aturar-les, tal com ja va fer al passat mes de setembre per erradicar el tràfic de dones, xiquetes i xiquets en la prostitució.

Concretament, les declaracions institucionals exigien, per una banda, erradicar la mutilació genital femenina i el gravíssim problema de salut que suposa per l’alteració o lesió dels genitals femenins per motius no mèdics i que intencionalment és reconeguda com una violació greu dels drets humans, la salut i la integritat de dones i xiquetes. Per altra banda, també acabar amb la violència de tipologia econòmica com és l’escletxa salarial i les desigualtats per raó de sexe existents en el mercat laboral prestant especial atenció a les que viuen en el món rural. I, finalment, l’extrema dreta també s’ha oposat a Castelló que isca endavant un acord per commemorar el 8 de març amb motiu del Dia Internacional de les Dones per reforçar el principia d’igualtat entre homes i dones i seguir elaborant polítiques i iniciatives en pro de la igualtat real.

En aquesta línia, la regidora de Feminisme i portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha denunciat el continu atac i posicionament ultra de VOX i l’extrema dreta “contra els drets de les dones” i en “seguir negant la violència masclista en totes les seues manifestacions ja siga d’integritat física o mental, desigualtats econòmiques o en situacions socioculturals”. “Afortunadament a Castelló som una ciutat que avança en drets i que treballa per la igualtat per fer d’aquesta una ciutat millor i amb valors de justícia social”, defensa Ruiz.

El portaveu del grup municipal socialista, David Donate, ha destacat que “des dels governs progressistes continuarem defensant la igualtat i els drets de la dona davant les diferents manifestacions de discriminació que continuen patint les dones hui dia”. “Des del grup socialista combatrem qualsevol intent de limitar o posar fre als drets de les dones i continuarem reivindicant la igualtat plena i fomentant les polítiques per a la igualtat i contra la violència masclista”, ha indicat.

Segons el portaveu de Podem-EUPV, Fernando Navarro, “l’extrema dreta ens ha tornat a mostrar el perill d’un projecte reaccionari que dona l’esquena a la violencia de gènere i a les desigualtats que pateixen les dones. Des dels governs d’esquerres continuarem treballant per a avançar cap a un país més solidari, igualitari i just i no deixarem que es faça un pas arrere en les polítiques d’igualtat”.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any