El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, i el regidor de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, han entregat aquest matí el premi del concurs de vídeo per promocionar el valencià com a llengua normal d’ús. Les guanyadores han estat les alumnes de Periodisme de la Universitat Jaume I, Oreto Soria Puig i Alba Segura Antolín, amb ‘Ella’.

El conseller Marzà ha expressat que “hem volgut acompanyar des de la Conselleria, en matèria de política lingüística, per tal de posar en valor el que està fent l’Ajuntament de Castelló pel que fa a la normalització lingüística”. A més, ha afegit que “és importantíssim que es puga promocionar la nostra llengua amb total normalitat sense cap tipus de complexos, perquè és una llengua igual que les altres i així ho reflecteix el vídeo guanyador on es veu amb total naturalitat com s’usa la nostra llengua en els diferents espais”.

Per la seua part, Garcia ha destacat que “les guanyadores han fet un vídeo molt intimista que ha tingut una gran acceptació a través de la campanya de promoció per xarxes socials amb moltes reaccions, visites i comparticions de la gent que torna a sentir orgull de fer una cosa tan normal com és parlar la seua pròpia llengua”.

Al concurs, dotat amb 3.500 €, s’hi han presentat 26 vídeos i “buscava que els alumnes de Periodisme, Comunicació Audiovisual i Publicitat i Relacions Públiques feren un vídeo viral per a xarxes i que utilitzarem durant tot l’any per sentir-nos orgullosos i potenciar la nostra llengua”, segons ha manifestat Garcia.

Tant el regidor com el conseller han mostrat la seua satisfacció i han donat l’enhorabona a les estudiants pel seu vídeo on el jurat ha avaluat principalment la promoció i dignificació de la llengua valenciana i el seu ús en diferents àmbits i situacions comunicatives. També s’han tingut en compte altres criteris de valoració com la direcció, el guió, la interpretació, el vestuari, els decorats, l’ambientació musical o la qualitat de la llum i el so.