El carrer de Rafalafena incorpora un sentit d’eixida des del centre cap a les rondes com a alternativa a l’avinguda de Lledó

  • El nou carril serà permanent i contribuirà a canalitzar el trànsit rodat i a complementar la circulació per l'actual eix de Caputxins

VilaWeb
Redacció
12.04.2022 - 15:58

El carrer de Rafalafena de Castelló incorpora des d’aquesta setmana un doble sentit de circulació per a distribuir el trànsit d’entrada i eixida a la ciutat des de les rondes de circumval·lació. Actuarà com a itinerari alternatiu al que actualment es realitza per l’avinguda de Lledó, en obres per a transformar-la en un itinerari per als vianants, ciclista i sostenible.

Aquesta actuació s’ha implementat amb antelació al tall al trànsit de l’avinguda de Lledó entre Maria Agustina i la rotonda de Tombatossals, previst per a aquest estiu, pensant en mantindre una opció d’eixida del nucli urbà per al trànsit rodat, a més de la ja existent de Caputxins. El carrer de Rafalafena disposarà de doble sentit de circulació en tota la seua extensió de manera permanent, més enllà de la finalització de les obres del corredor verd i ciclista de l’avinguda de Lledó, cofinançades pels fons europeus FEDER i amb una inversió de 3,3 milions d’euros.

Cal recordar que el carrer Rafalafena disposava fins a la data d’un sentit de circulació d’entrada a la ciutat únicament en el tram entre el carrer Peníscola (en un dels laterals de la caserna de la Guàrdia Civil) i la plaça María Agustina, sent la resta ja de doble sentit. Mitjançant l’eliminació d’una de les dues franges d’aparcament existents en el vial, l’annexa a la plaça de la Muralla Liberal, s’ha incorporat un carril d’eixida en aquest tram. Tant els autobusos com els vehicles particulars podran optar per aquest vial o pel de l’avinguda Caputxins per a deixar el centre i connectar amb les rondes de circumval·lació.

La remodelació del carrer de Rafalafena s’emmarca en el projecte de millora de l’avinguda de Lledó. Les obres es concentren en aquest moment en el tram més pròxim a la basílica, on s’està finalitzant la millora de serveis. Després de Setmana Santa l’adjudicatària, l’UTE Becsa-Telecso, preveu iniciar ací les labors de col·locació de rigoles i paviments, per a donar per conclòs aquest tram cap a principis del pròxim mes de juny.

També després de Setmana Santa, i de manera paral·lela, començaran els treballs del tram de l’avinguda de Lledó comprés entre la rotonda de Tombatossals i la de la ronda nord. Les primeres actuacions consistiran en la demolició dels paviments existents. En aqueix moment es tallarà al trànsit el carril de baixada des de Tombatossals fins al carrer Matilde Salvador, és a dir, el vial on recau tot el lateral principal del parc de Rafalafena. El trànsit es desviarà pels carrers Matilde Salvador i Pintor Carbó.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any