El Consell Rector del Patronat de Festes ha acordat, per unanimitat, convocar el 17 d’octubre a les 10 hores en el Palau de la Festa l’assemblea general per a triar al nou president o presidenta de la Junta de Festes. El termini de presentació de candidatures estarà obert fins a les 14:00 hores del dilluns 28 de setembre i s’hauran de presentar de forma presencial (horari de 9:00 a 14:00) en la Secretaria General de l’Ajuntament de Castelló mitjançant un escrit dirigit a la Presidència de l’Assemblea.

Els integrants del Consell Rector han acordat que no s’admeta la presentació de candidatures per correu postal, en format telemàtic o en qualsevol altre registre administratiu ni fora del termini establert. La normativa establida sí permet renunciar a la candidatura en qualsevol moment abans de l’elecció a través de qualsevol mitjà admissible en Dret.

Podran ser candidats o candidates a la Junta de Festes qualsevol persona que tinga la nacionalitat espanyola o la condició de ciutadà ciutadana de la Unió Europea, ser major d’edat, trobar-se en ple exercici dels seus drets civils i no haver sigut inhabilitat per a càrrec públic per sentència judicial ferma.

L’endemà de la finalització del termini de presentació, la presidència del Patronat Municipal de Festes proclamarà les candidatures vàlidament presentades de forma provisional i s’obrirà un període de tres dies naturals per a presentar reclamacions. La proclamació definitiva de candidatures haurà d’aprovar-se, almenys, amb una antelació de 7 dies respecte a la data de celebració de l’Assemblea.

Quant a la votació, tenen dret a vot tots els membres de ple dret de l’Assemblea (segons l’article 8 dels Estatuts del Patronat Municipal de Festes) que estiguen presents en la sessió constitutiva del dia 17 d’octubre. Fins al 7 d’octubre es pot acreditar la participació dels vocals en representació de col·lectius o entitats.
Els criteris de votació aprovats aquesta vesprada estableixen, a més, que no es podrà delegar el vot ni exercir-ho per representant ni emetre’s per correu.

El vot serà secret i cada membre de l’assemblea podrà votar a un únic candidat o candidata o bé votar en blanc. Es considerarà nul aquell vot diferent dels anteriors i, en particular, aquells que incloguen el vot de més d’un candidat o candidata i els que continguen alguna anotació així com aquells que s’emeten en un model diferent a l’oferit per la Presidència de l’assemblea.
L’escrutini de vots emesos serà de caràcter públic. Una vegada completat l’escrutini, la taula electoral proclamarà el resultat amb el nombre de votants presents, vots emesos, vots nuls, vots en blanc i el nombre de vots que obtinga cada candidatura.

Serà proposat com a president de la Junta de Festes el candidat que en primera votació haja obtingut la majoria absoluta dels vots emesos. Si cap candidat obté els vots precisos en primera votació, es procedirà a realitzar una votació entre els dos candidats que obtinguen el major nombre de suports. En cas d’empat, s’haurà de realitzar una votació prèvia per al desempat.

La presidenta del Patronat Municipal de Festes, la regidora Carmen Oliver, ha mostrat la seua satisfacció perquè el Consell Rector haja acceptat per unanimitat tant la convocatòria de l’assemblea com les normes que regularan l’elecció del president o presidenta de la Junta de Festes.

 

 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.