L’Ajuntament de Castelló al·legarem a l’auto notificat hui mateix pel Jutjat Contenciós administratiu Nº 1 de Castelló de la Plana. Aquest auto accepta les cautelaríssimes interposades per Abogados Cristianos i ordena la retirada dels llibres amb temàtica LGTBI regalats als onze instituts públics i el centre Pi Gros. Així mateix, l’auto diu literalment que “acuerdo suspender la ejecutividad de la actuación realizada por el Ayuntamiento de Castellón de la Plana, consistente en la entrega de 32 libros de ideología LGBTI en once institutos públicos de Castellón y en el Centro de Pi Gros”, acordando la retirada de los referidos ejemplares de los centros educativos IES Bovalar, Caminàs, Francesc Ribalta, Juan Bautista Porcar, La Plana, Matilde Salvador, Miquel Peris i Segarra, Penyagolosa, Politècnic, Sos Baynat, Vicent Castell Doménech, y el Centro de Pi Gros.”
Des de les Regidories de Cultura, Feminisme i LGTBI ens hem quedat perplexes front aquesta decisió perquè tenim la plena convicció què regalar aquests llibres als centres educatius contribueix a la inclusió i el respecte a la diversitat, fomenta la tolerància i dóna eines al professorat per a treballar amb les diferents sensibilitats.
Ens reafirmem amb l’adquisició i distribució als centres d’aquests lots de llibres, comprats sota criteri tècnic, perquè estem en una societat democràtica i lliure, on ha de prevaler la tolerància i els drets fonamentals, perquè els joves d’avui seran els adults de demà. No entenem cap vulneració a la llibertat religiosa ni ideològica a la que Abogados Cristianos apel·la en l’auto.
Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.