La Comissió de Seguiment de l’Acord de Fadrell es reunirà aquesta vesprada per primera vegada en 2021, una trobada en què Compromís per Castelló incidirà en la importància de recuperar la denominació al Pla General per al terreny situat a l’avinguda Blasco Ibáñez, on s’ha d’ubicar el futur Conservatori de Música i Dansa. Així ho defensarà el portaveu de la formació, Ignasi Garcia, qui ha recordat que “moltes i molts alumnes no tenen un espai propi per a l’estudi de les disciplines vinculades a la dansa, la música i les arts plàstiques i el disseny i ara tenim una oportunitat d’or per a aconseguir que el tinguen”.

El portaveu ha insistit a assenyalar el que ja va mencionar en la sessió plenària del passat desembre, quan va argumentar que la ciutat no necessitava un solar, sinó “un espai per a l’ensenyament públic, digne i de qualitat”. Així ho va aprovar també el ple municipal per unanimitat en una declaració institucional que demanava la creació d’un centre adient per al conservatori de dansa i que va eixir endavant l’any 2017.

A aquest posicionament s’ha sumat ara les direccions dels conservatoris de música i dansa i l’escola d’art i disseny, les quals han anunciat la presentació d’al·legacions per a recuperar la denominació del solar, garantir la reserva de l’espai i assegurar la construcció d’un nou centre després de vora 20 anys de reivindicacions.

Cal assenyalar que a la pàgina web de l’exposició pública del Pla D’Ordenació Detallada ha estat suprimida la denominació del solar com a dotacional educatiu, i ha passat a ser un dotacional múltiple, una denominació que Garcia confia a recuperar “el més prompte possible” ara que el pla es troba en fase d’exposició pública al Menador. 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.