Els regidors de Compromís per Castelló han visitat les instal·lacions de l’actual seu dels conservatoris de música per conèixer de primera mà els problemes d’espai i d’acústica del centre. A la reunió amb Garcia, Ruiz i Mezquita han assistit els representants del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló, del Conservatori Professional de Música Mestre Tàrrega, del Conservatori Professional de Dansa de Castelló i de l’Escola Superior d’Art i Disseny.

És més que evident que la construcció d’un nou conservatori és un projecte inajornable i que tot l’alumnat i el professorat d’aquests centres necessita unes instal·lacions dignes i que estiguen a l’altura de la qualitat de la formació que s’imparteix als conservatoris i l’escola d’art de Castelló”, ha insistit el regidor de Compromís per Castelló, Francesc Mezquita. L’edil també ha destacat que “els estudis de música, dansa, art i disseny a Castelló són un punt d’atracció d’alumnat i professorat internacional i, per tant, un factor més per al desenvolupament econòmic de la ciutat que hem de tindre molt en compte”.

Per tots aquests motius, Compromís per Castelló ha presentat una al·legació al Pla General per tal d’assegurar que el nou conservatori es construisca al solar de Taixida que hi havia reservat per aquesta finalitat. Amb l’eliminació de la reserva del solar en el pla pormenoritzat, l’ubicació del nou centre queda en l’aire, motiu pel qual Compromís insisteix a recuperar la denominació i assegurar així l’espai per al centre educatiu.

L’aposta de Compromís també és construir el nou conservatori de música i dansa mitjançant el Pla Edificant, una via que “ens permetrà accelerar els tràmits per a la seua construcció i començar-lo en aquesta legislatura”. La formació valencianista explica que “aquesta és la forma més ràpida de dur endavant el nou conservatori”, ja que “ permet la participació activa del consistori en el projecte sense necessitat de cedir el terreny municipal”, segons ha afirmat Mezquita.

Cal recordar que Compromís per Castelló va presentar una al·legació per a la construcció del nou conservatori al solar municipal ubicat a la partida Taxida, davant de la Ciutat de la Justícia. Segons Mezquita, “aquest solar reuneix totes les condicions necessàries per construir el nou centre i, a més a més, fa possible la coordinació amb altres centres com el SOS Baynat i el Penyagolosa”. El regidor, també ha advertit que “cap solar té les condicions d’accessibilitat ni les característiques de l’espai que proposem per al nou conservatori i l’espai de Taixida permet la construcció sense més retards”.

En el recurs presentat per la formació s’evidencia que l’espai reuneix totes les característiques tècniques necessàries per a acollir els conservatoris de música i dansa. Així, tal i com afirma Mezquita “donem resposta a les peticions de la comunitat educativa i del veïnat del districte Est, tal i com va acordar l’any 2019 el ple de l’Ajuntament”.

Així doncs, l’Ajuntament va reservar la parcel·la de Taixida amb descripció dotacional de caràcter educatiu, amb referència explícita al Conservatori de Música i/o Dansa QE-DOC/162. Aquesta denominació va ser eliminada del Pla General sense que hi haguera cap al·legació prèvia. Per a Compromís “la construcció del conservatori esdevé essencial per a la ciutat i per als pobles veïns, després de molts anys demanant unes instal·lacions educatives dignes donades les circumstàncies amb les quals es troben l’actual centre de la plaça Fadrell i el centre de dansa a l’IES La Plana”, ha reivindicat el regidor de Compromís, Francesc Mezquita.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.