Els membres de la sectorial de socioeducativa han elaborat un escrit dirigit al conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, on li demanen que desmunte «sense córrer però sense aturar-se, les estructures clientelars i sucursalistes heretades de tants anys de govern del Partit Popular», tal com ha declarat Jordi Tàrrega, coordinador de la sectorial. Així mateix, també sol·liciten la derogació immediata de la llei de símbols valenciana, aprovada amb els únics vots del PP.

La resta de propostes se centren particularment en els àmbits de la cultura, l’educació, l’esport i la recerca. Així, entre d’altres, demanen la promoció de la creació cultural «atenent sempre als criteris de professionalitat i excel·lència». Pel que fa a l’educació, algunes de les idees que es recullen són el funcionament d’un pla pilot per posar en marxa les Comissions Socials als centres educatius, «de manera que hi hauria una coordinació entre educació, salut i serveis socials», explica Enric Porcar, regidor d’Educació. També demanen que la Conselleria impulse els Plans Educatius d’Entorn i que done tot el suport possible als Projectes Educatius de Ciutat i a la Ciutat Educadora.

Pel que fa als esports, Frances Rubio, coordinador de la sectorial d’esport, explica que «cal fomentar els esports autòctons, així com l’esport base front a l’esport d’elit, sobretot en els casos en què aquest s’ha convertit en un negoci milionari». Finalment, en el camp de la investigació consideren que «és necessari que la Conselleria done suport a les institucions de recerca existents, a més de dissenyar un pla estratègic per a coordinar-les i veure si en calen de noves», conclouen al document.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.