Compromís per Castelló ha valorat el Pla Convivint d’Infraestructures de Serveis Socials com “una de les millors notícies que podríem rebre pel que fa a l’assistència i les cures de les persones majors, però també de col·lectius vulnerables com les persones amb diversitat funcional, les víctimes de violència de gènere i els i les menors i adolescents en risc d’exclusió”. Així ho ha assegurat el portaveu del grup municipal, Ignasi Garcia, per a qui “els cinc projectes que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives farà a Castelló generaran llocs de treball vinculats a les cures en un moment en que la creació d’ocupació és fonamental”.

El Pla Convivint presentat per la vicepresidenta Mònica Oltra inclou la construcció de la residència del carrer Onda, la qual serà també centre de dia. Aquest model, segons  Garcia, permet que “les persones majors puguen viure a sa casa i rebre les cures necessàries i, per tant, caminem cap un model més humà i de proximitat”. “El Botànic torna a demostrar que les seues polítiques posen les persones primer i que estem ací per a que ningú es quede arrere”, ha destacat el portaveu de Compromís per Castelló.

A la ciutat també es construiran un centre de dia d’inserció sociolaboral i un centre d’emergències per a víctimes de violència masclista. Pel que fa a millores en espais públic ja en funcionament, a Castelló està prevista una actuació a la residència Lledó de persones majors i dependents i treballs a la Residència Verge de Lledó (per a assistència a infantesa i adolescència). Totes aquestes actuacions seran també un revulsiu econòmic per  a la ciutat, mitjançant les inversions en obra pública que portarà a terme la conselleria que lidera Oltra.

Cal destacar que el Pla Convivint suposarà una inversió de 561 milions d’euros per a la reforma o posada en marxa de 247 instal·lacions, que permetran la creació de 6.600 noves places públiques en residències i centres de dia per als col·lectius més vulnerables, com les persones grans, amb diversitat funcional o salut mental. El Pla, que es finançarà amb fons propis de la Generalitat, així com de procedents de les ajudes europees i algunes aportacions municipals, ha estat impulsat per la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, departament que, així mateix, ha estat l’encarregat de dissenyar-lo i elaborar-lo.

Mónica Oltra ha destacat la importància d’un pla que va a donar un impuls sense precedents a la construcció de centres públics i a la reforma d’instal·lacions que en molts casos portaven més de 30 anys sense cap tipus de reforma i que ara s’han d’adaptar als nous models convivencials que inclouen els aprenentatges adquirits durant la COVID-19 i que situen les persones en el centre.

Oltra ha afirmat que aquest Pla, a més, funcionarà com a tractor de l’economia valenciana des d’una “perspectiva feminista”, basada en la revalorització de les cures i l’economia de criar, cuidar i curar i que es preveu que puga crear més de 3.500 llocs de treball directes des d’una òptica de “qualitat i estabilitat”.

L’equitat territorial, garantint que tots els departaments de serveis socials tinguen al menys un recurs de cada tipologia i que hi haja un recurs públic a menys de 20 minuts si és diürn i a 30 si és residencial, és un altre dels aspectes de el Pla destacats per la vicepresidenta, qui també ha posat en valor el seu caràcter ecologista i de foment de l’accessibilitat universal.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.