Compromís per Castelló ha demanat avui al ple municipal que el terreny sobre el qual està projectat el futur Conservatori de Música i Dansa recupere la denominació que reserva l’espai per a aquesta finalitat. En l’última revisió del documents del Pla General abans de la seua aprovació per part de la Junta de Govern Local, Compromís va detectar que la denominació del solar havia estat retirada, motiu pel qual ha sol·licitat la reincorporació.

Com ha explicat el regidor de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, «Castelló no necessita un solar pintat de groc en un mapa, Castelló necessita un nou conservatori de música i dansa i que l’escola d’art i disseny guanye espai per tenir una docència i un ensenyament dignes», alhora que ha assenyalat que «confiem en què, com ens ha assegurat el senyor López, en les properes setmanes buscarem una solució satisfactòria».

Cal assenyalar que a la pàgina web de l’exposició publica del Pla D’Ordenació Detallada es pot trobar el pla mencionat, on especifica que el solar situat al costat de la ronda Est està destinat al Conservatori de Música i Dansa. Durant el període d’exposició pública del Pla General, aquesta ubicació no va rebre cap al·legació contrària.

No obstant això, el vot de Compromís per Castelló ha estat favorable. El portaveu del grup municipal Compromís per Castelló també ha destacat que aquest Pla General «permet el desenvolupament industrial, especialment al voltant de la plataforma intermodal, deixa fora de la partida l’especulació urbanística»

Per a Compromís per Castelló també és important en aquest document «la nostra proposta per a protegir el territori, ja que facilita l’ampliació del parc natural del Desert de les Palmes». Garcia ha recordat que Pla General té «perspectiva de genere per no deixar fora a la meitat de la població i aposta per una xarxa ciclista que connecte la ciutat», a més de per «una aposta valenta per les vies de vianants, perquè la ciutat siga més humana i es puguen reduir de les emissions de CO2 a l’atmosfera i la contaminació de l’aire que respirem».

«Hui és un bon dia, un dia excel·lent per a Castelló, hui estem més prop de tenir el Pla General que Castelló necessita», ha conclós el portaveu de Compromís per a qui els vots a favor d’aquest pla permeten «avançar en el tràmit que aprovarem hui farem un pas enorme en aquesta Marató que vam començar a córrer en 2016». Garcia també ha agraït el treball del funcionariat municipal, la col·laboració de tota la gent que va participar del debat polític i dels meus companys que hui no estan ací, Iñaki Vallejo, Xavi del Señor i Rafa Simó, amb qui vam negociar la primera proposta del Pla General Estructural, la resposta a les seues al·legacions i la primera proposta del Pla D’Ordenació Detallada. Sé que hui els tres estaran molt contents»

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.