Els regidors de Compromís per Castelló, Francesc Mezquita i Ignasi Garcia, han exposat aquest matí en roda de premsa el contingut de l’al·legació del grup al Pla General. El document presentat per Compromís busca recuperar la denominació del solar situat davant de la ciutat de la justícia (a la partida de Taixida) per al futur conservatori, ja que aquest és «el lloc ideal per motius de coordinació pedagògica amb altres centres com el SOS Baynat i el Penyagolosa i amb l’Auditori, per raons de mobilitat i d’accessibilitat i, a més a més, té la mida adequada per tal de construir un centre que puga acollir l’alumnat de música i de dansa».

Així ho ha explicat el regidor Francesc Mezquita, qui també ha advertit que «actualment no hi ha cap terreny a Castelló que reunisca totes aquestes característiques i, per tant, traslladar el projecte del conservatori implicaria un retard significatiu en l’execució».

D’altra banda, Mezquita ha destacat que si el consistori opta per construir el nou conservatori mitjançant el Pla Edificant «el projecte podria començar aquesta mateixa legislatura», una via que «permetria donar una resposta als vora 1.800 alumnes que actualment estan rebent la formació artística en instal·lacions inadequades, amb mancances importants d’espai i de recursos, a pesar que els seus èxits i el reconeixement internacional són més que freqüents».

Per la seua banda, el portaveu del grup municipal, Ignasi Garcia, ha posat en valor el treball de Compromís per tal de portar endavant el projecte «amb el major consens possible». En aquest sentit, Garcia ha recordat l’aposta pel diàleg que ha fet Compromís en exposar el contingut de les seua al·legació a diversos grups polítics amb representació municipal.

Compromís volem ser part de la solució i sabem que comptar amb el suport de les forces polítiques de la corporació a aquesta proposta és fonamental per a que un projecte tan important per a la ciutat de Castelló s’execute i done resposta a les necessitats i les reivindicacions històriques dels conservatoris».

Cronologia

Juliol de 2017: L’Acord del Grau impulsa una Declaració Institucional per a que Castelló tinga un conservatori de dansa. Arran de les peticions, la Conselleria d’Educació instal·la els estudis de manera provisional a l’IES La Plana.

Març de 2018: Els conservatoris de la ciutat reclamen, mitjançant les al·legacions, un terreny per al futur centre en el Pla General.

Juny de 2018: Petició del Secretari Autonòmic d’Educació, Miquel Soler, de reservar un espai viable tècnicament per construir un nou conservatori de música i dansa. El personal tècnic del consistori assenyala els terrenys de la Ciutat de la Justícia com els més adequats per al projecte.

Setembre de 2018: La Subdirecció General d’Infraestructures Educatives (Conselleria d’Educació) informa sobre la parcel·la del solar de Taixida per a la ubicació del conservatori. El document presenta com a corregibles els problemes d’acústica i superfície.

Abril de 2019: Resposta de la secció de Territori i Urbanisme de l’Ajuntament de Castelló a al·legacions del conservatoris i votació al ple. Els grups de l’Acord del Grau (PSPV, Compromís i Castelló en Moviment) van votar a favor d’aquests acords en la sessió plenària.

Desembre de 2020: eliminació del terreny reservat per al conservatori al Pla General Detallat.

Gener de 2021: Compromís per Castelló presenta una al·legació al Pla General per a recuperar aquesta reserva. Els regidors del grup es reuneixen amb els equips directius dels conservatoris. La proposta d’ubicar el nou centre al solar de Taixida compta amb el seu suport, amb el de les escoles d’art i disseny i amb el de la comunitat educativa.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.