La tertúlia proscrita

Compromís assumeix les demandes de l’Oficina de Vida Independent a Castelló per una ciutat més accessible i inclusiva 

  • La formació estudia majors facilitats en serveis, espais i transports públics i l’eliminació de barreres arquitectòniques 

VilaWeb
Redacció
17.02.2022 - 17:16

Una setmana més, Compromís per Castelló continua amb la ronda d’encontres amb la societat civil i associacions locals de cara a conformar el projecte de ciutat que pretén presentar amb l’horitzó electoral del 2023. En aquesta ocasió, la formació s’ha reunit amb l’Oficina Vida Independent per a escoltar les necessitats d’aquest col·lectiu i les reivindicacions per garantir a totes i tots una vida digna i un dia a dia actiu amb la màxima independència possible.

Les persones que conformen l’OVI reclamen el seu dret individual i col·lectiu a viure de manera activa i independent com a membres de la comunitat amb els suports necessaris. Al cap i a la fi es tracta de, segons detallen, no acceptar la institucionalització com a forma de vida i poder exercir la seua vida des d’una perspectiva d’inclusió real de les persones amb diversitat funcional en la societat, en igualtat de condicions i amb els suports tècnics, tecnològics i humans que siguen necessaris.

Compromís per Castelló, junt amb l’associació, han radiografiat l’estat actual de la ciutat quan a temes d’accessibilitat i adaptabilitat i condicions per a les persones amb mobilitat reduïda. De fet, han recollit les seues demandes per marcar una línia de treball de present i de futur, entre les quals es troben l’accessibilitat universal, l’eliminació de barreres arquitectòniques als carrers i espais públics, l’adaptació dels transports públics, la participació en societat en igualtat, el compromís per millorar l’accessibilitat en edificis públics i infraestructures com els centres educatius i amb la finalitat d’afiançar les polítiques de benestar social.

En l’encontre amb l’associació han estat presents el portaveu del Grup Municipal de Compromís, Ignasi Garcia, la portaveu adjunta, Verònica Ruiz, i el regidor Francesc Mezquita, els quals han coincidit en “seguir dissenyant Castelló per a totes les persones, perquè totes i tots vivim en igualtat de condicions dins d’una ciutat cada vegada més justa”.

Així doncs, Compromís ha estat dissenyant junt amb l’OVI propostes per a una ciutat més accessible, inclusiva, autònoma i amb els mateixos drets i oportunitats per a participar en la comunitat com a persones d’igualtat de dret.

L’OVI de Castelló és una entitat sense ànim de lucre dirigida i gestionada per persones amb diversitat funcional i necessitat d’assistència personal vinculades al Moviment Vida Independent, els quals fan un treball de justícia social per difondre l’enfocament de Drets Humans i Vida Independent com a eix de tota acció i reflexió, per crear un model d’autogestió, cooperació  i capacitació basat en xarxes socials de suport entre iguals i per promoure polítiques i recursos per potenciar la independència i autodeterminació de les persones.

 

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any