La Regidoria d’Educació ha anunciat que les tasques de trasllat del CEIP Vicent Marçà han iniciat, tal i com estava previst. El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha coordinat el trasllat del centre amb l’equip directiu i amb la col·laboració de l’AMPA. El consistori ha facilitat els recursos necessaris i ha posat a disposició del centre al personal de la brigada municipal per a les tasques del canvi d’ubicació.

Mezquita ha afirmat que “els treballs per al canvi d’ubicació avancen a bon ritme”. Així doncs, aquesta setmana han començat les tasques del trasllat i està previst tindre’l enllestit per al proper divendres. El regidor ha valorat “molt positivament la col·laboració amb la comunitat educativa per dur a terme les tasques, ja que hem atès les propostes de l’AMPA i de l’equip directiu del centre”. L’edil també ha recordat que “amb la construcció del Vicent Marçà, i gràcies al treball conjunt amb la Conselleria i el centre, donem resposta a les reivindicacions dels darrers 20 anys”.

Tal i com s’havia estudiat, després de les peticions de l’AMPA i de l’equip directiu, el solar situat a la Quadra Borriolenc tindrà dos accessos per afavorir el compliment dels protocols sanitaris en l’entrada i la sortida de l’alumnat. Igualment, aquesta mesura permetrà el manteniment dels grups bombolla. Educació té previst iniciar les classes el proper dilluns, 15 de març, una vegada finalitzada la setmana de la no-Magdalena. Per tant, els treballs es poden dur a terme sense interrompre les classes a l’alumnat del Vicent Marçà.

Cal recordar que la Regidoria d’Educació també s’ha fet càrrec del lloguer de l’espai per a les aules provisionals i de l’acondicionament del solar, així com de facilitar l’accés al solar a la Direcció General d’Infraestructures Educatives per realitzar la instal·lació dels barracons. Educació destinarà 52.000 euros a les obres d’educació, xifra que se sumarà al cost del lloguer de l’espai on s’han col·locat les aules provisionals.

Cal assenyalar que la Conselleria d’Educació invertirà prop de 6 milions d’euros per a la construcció del nou Vicent Marçà, el qual es durà a terme mitjançant el Pla Edificant. D’aquesta manera, gràcies a la col·laboració entre l’administració local i la Conselleria, es dona resposta a més de dues dècades de reivindicacions de la comunitat educativa. El projecte inclou millores com una protecció antigrafitis, aïllament amb materials tèxtils o un protocol per fer front a situacions sanitàries com la Covid19. El nou edifici del Vicent Marçà comptarà amb aspectes lligats a la sostenibilitat, com afavorir la il·luminació natural o els sistemes per a la captació solar tèrmica per a instal·lacions individuals.

Mitjançant el Pla Edificant, també estan previstes actuacions en el CEIP Herrero, pel valor de 2.066.290,19 euros i que comprèn la rehabilitació de l’edifici. A més d’efectuar obres al CEIP Sebastian Elcano, amb una inversió propera als tres milions d’euros, i al CEIP Mestre Canós, amb una inversió de 140.000 euros. La Conselleria d’Educació invertirà un total de 9.233.417,2€ en la ciutat de Castelló.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.